Hankook Tire представили інноваційні безповітряні колеса-шини iFlex

Інновації не змушують себе чекати, особливо якщо це стосується автомобільного світу, що останнім часом дуже динамічно розвивається. Зовсім скоро на ринку можуть з'явитися унікальні у своєму роді колеса-шини з перероблених матеріалів, пересування з якими стане набагато простішим і головне – безпечнішим, а шиномонтаж при цьому в рази комфортнішим і дешевшим.

Hankook Tire – компанія, яка спеціалізується на виробництві шин для будь-яких автомобілів. Саме вона протестує інноваційні шини-колеса і якщо все пройде благополучно, можливо, безповітряні колеса iFlex замінять собою всі інші типи шин і коліс. Це правда, лише скоріше фантазії авторів проекту, а практичний автовласник не буде “заморочуватися” різними, не рідко сумнівними інноваційними штучками, а просто купить резину для автомобиля в MoreShin, бо це надійно, довговічно і доступно у ціновому плані.

Принцип роботи iFlex заснований на заповненістю гумою. Колесо всередині має невеликі пори і порожнини, які виступають амортизаторами. Тобто, iFlex влаштований так само, як і звичайна шина, з тією лише різницею, що вона замінює колесо повністю. У кожній шині передбачені кріплення.

Фахівці Hankook Tire стверджують, що проблем з гальмівною системою немає, але і про подробиці поки нічого не говорять.
Особливість шин коліс iFlex в тому, що вони виробляються з вторсировини, тобто, з перероблених старих покришок, що відразу вирішує дві проблеми – вивільнення ринку для інноваційних коліс та знищення відходів.

На даний момент вже відомо, що iFlex відмінно справляється зі швидкістю 130 км/год, але чи зможе впоратися з великими навантаженнями, поки залишається під питанням.



Нагадаємо, що роботу над шинами, які не мають герметичної камери з повітрям, а значить, не вимагають накачування і не бояться проколів, ведуть багато компаній (Michelin, Bridgestone, Resilient і так далі). При очевидних перевагах у них є ряд серйозних недоліків: велика вага і опір коченню, найгірша амортизація, неможливість розвинути велику швидкість, труднощі з відведенням тепла.

Тому на сьогоднішній день безповітряними шинами, які випускають невеликими партіями, в основному комплектуються повільні і спеціальні види транспорту (квадроцикли Polaris, автобуси, будівельна техніка тощо).