Мальме. Гігантська лампа, що вміє розмовляти

У шведському місті Мальме існує цікава передноворічна традиція. Щорічно, 15-го грудня на площі Лілла Торг (Lilla Torg) з'являється незвичайна скульптура-інсталяція. Вона має вигляд величезної настільної лампи. Цей світильник став однією з найбільш популярних туристичних визначних пам'яток міста.

Цей світильник, втім, не просто скульптура, а повноцінний вуличний ліхтар висотою майже 6 метрів. І коли ввечері на площі запалюються вогні, він дає стільки світла, що замінює собою кілька звичайних міських ліхтарів.

Дивлячись на площу, освітлену гігантською настільною лампою, здається, що потрапив у гості до Гуллівера, і раптово стає так приємно і затишно, як вдома. Зрозуміло, багато романтики, тому закохані пари не упускають можливості присісти і відпочити під теплим затишним світлом “каганця”.

А іноді і поговорити з ним, адже цей оригінальний світильник до того ж вміє розмовляти металевим голосом робота, однак лише кілька фраз, і тільки по-шведськи.

Ця оригінальна “говоряча” настільна лампа з’явилася на вулицях міста у 2006 році, і за ці роки встигла стати одним з найулюбленіших арт-проектів не лише гостей міста, але й мешканців Мальме.



Хорошему дому - хорошее освещение! В интернет-магазине  http://studio-di-luce.ru/ представлен огромный выбор замечательных светильников, люстр, бра, торшеров, настольных ламп на любой вкус и кошелек.