У Франції розробили надсучасну камеру спостереження

Системи відеоспостереження сьогодні навряд чи когось здивують. Але чи ефективно встановлювати вдома камери спостереження, які транслюють картинку в режимі реального часу, якщо постійно дивитися, що відбувається в приміщенні, нікому?

Французька компанія Netatmo знайшла витончене рішення цієї проблеми. Камера Welcome, яку розробили фахівці, автоматично розпізнає обличчя людей, які увійшли в область дії камери, і надсилає власнику будинку відповідне повідомлення. Гаджет безумовно корисний, але невідомо, коли компанія налагодить його масовий випуск. Наразі можна тут http://ipcs.com.ua/ip-videonablyudenie дізнатись про сучасні системи IP відеонагляду, їх переваги, а також замовити утановку даного обладнання.

За твердженням розробників, камера Welcome виводить забезпечення безпеки будинку на новий рівень і заощаджує чимало коштів на оплату праці охоронця, організації заходів щодо попередження квартирної крадіжки, тощо.

Метью Бродвей (Matthew Broadway), виконавчий директор компанії, зазначає: «Ми приймаємо рухомі зображення з HD-камери у вашому будинку, потім виконуємо розпізнавання обличчя членів вашої родини, після чого відразу ж відправляємо повідомлення на ваш смартфон, щоб розповісти вам, хто є вдома, коли вас там немає».



У Netatmo відзначають, що раніше камера могла розпізнавати лише статичні зображення, тому не завжди працювала коректно, особливо якщо додому приходили діти – адже вони постійно в русі! Нова ж версія розпізнає будь-які зображення – і статичні, і динамічні.

Що ж, як бачимо, Welcome не тільки від злодіїв захистить, а й попередить подружні зради або появу в квартирі інших небажаних гостей – наприклад, дивакуватих друзів ваших дітей. Даними зі смартфоном камера стеження обмінюється за рахунок підключення до Wi-Fi. До речі, ви також зможете при необхідності переглядати відео з Welcome в онлайн-режимі.