Нойшванштайн: казковий замок у самому серці Баварії

Навіть якщо вам ніколи не траплялась нагода побувати в німецікй Баварії, то, дивлячись на цей грандіозний прекрасний замок, ви подумаєте, що він вам щось смутно нагадує. І ви не помиляєтеся – саме він став прототипом Замку Сплячої Красуні, зображеним на всім відомій емблемі Уолта Діснея. Яка ж історія цього розкішно-казкового архітектурного шедевру?

Як відомо, якісна освіта, особливо, коли йдеться мова про кращі європейські ВУЗи – гарантія успішного кар’єрного росту і добробуту.  Багато людей не вірять, що може існувати безкоштовна освіта у Німеччині, втім раджу ознайомитись з інформацією про таку унікальну можливість на сайті startstudy.com.ua.

А почалося все з примхи німецького короля Людвіга II, який через свою пристрасть зводити неймовірно красиві замки в найбільш важкодоступних місцях був прозваний сучасниками не інакше, як «казковим» королем. Будівництво замку Нойшванштайн (Neuschwanstein), що перекладається як “нова лебедина скеля”, почалося в 1869 році, і тривало до 1886 року. З тих пір ця дивовижна споруда посеред Баварських Альп не перестає притягати до собі здивовані і захоплені погляди.



Для зведення свого казкового замку Людвіг ІІ не шкодував грошей з державної скарбниці – до роботи були залучені кращі майстри і художники того часу. Спеціально для створення просторого плато, на якому і згодом був споруджений палац, король наказав підірвати частину фортеці Швангау, що стояла тут раніше. Будматеріали застосовувалися найдорожчі і у величезних кількостях, робота ускладнювалася також відсутністю нормальних умов для проїзду транспорту, тому зведення «Лебединого замку» далося королю нелегко.

Варто зазначити, що Людвіг II жив у непростий час: він правив Баварією тоді, коли королівська влада поступово слабшала. Коли Бісмарк об’єднав Німеччину, королю Людвігу навіть довелося бути присутнім на церемонії оголошення Вільгельма I імператором. На виділену йому платню король майже повністю відійшов від політичних справ і сконцентрувався на здійсненні двох своїх захоплень: будівництві казкових замків і на музику Вагнера. В надзвичайному замку Нойшванштайн змішалися обидва захоплення короля.



За свої фантазії і нестандартний побут король Людвіг заплатив ранньою смертю, обставини якої не розгадані досі.

Сьогодні Замок Нойшванштайн є національним надбанням і однією з головних визначних пам’яток Баварії, котрий щорічно приносить їй досить значний прибуток. Казковий палац прекрасний у будь-який час року, тому натовпи туристів постійно окуповують його, а черги бажаючих наблизитися до архітектурного шедевру розтягуються на сотні метрів.