Кращі у світі кіберспортсмени, що заробляють на відеоіграх

Більшість батьків твердо переконані: «Відеоігри — це зло». Тому що «від них тупіють, стають маніяками і сліпнуть». Ще вони псуються молодь і відволікають її від навчання, роботи і «нормального життя». Одним словом, від ігрової індустрії не доводиться чекати нічого доброго. Втім дехто з школярів у віртуальній «стрілялці» заробляє стільки, скільки не можуть заробити за рік представники старшого покоління.

Зрозуміло тих, хто просто вбиває перед монітором час, тікаючи від реальності у віртуальні світи значно більше, ніж хлопців і дівчат, які отримують за своє хобі непогані гроші. Втім і перших можна зрозуміти, адже зараз є дійсно чудові захоплюючі онлайн-ігри як, скажімо, на сайті http://igrygame.org/sushi-kot/ аркади «Суши кот».

Взагалі, гравців світового масштабу, які добре заробляють на відеоіграх, можна перерахувати на пальцях двох рук. Чим ми і займемося.

Лі Ен Хо («Flash»)



Свої титули Хо заробив, граючи в «StarCraft: Brood War». Перед кожним матчем корейський чемпіон лінійкою перевіряє стан клавіатури на столі.

Точний розмір статків професійного гравця не озвучується. Але любителям рахувати чужі гроші пропонуємо просту математику. Лі Ен Хо грає з 2007 року, переміг у 18 одиночних матчах і в 10 командних, а за призові місця в середньому платять по $100 тис.


Кетрін Ганн («Mystik»)



Дівчина з мишкою воліє грати в «Dead or Alive 4» і «Halo: Reach», де нещадно знищує всіх опонентів-чоловіків, які не вірять в жінку, яка може грати в щось складніше «Angry Birds». Всього за три турніри вона заробила $122 тис. Вигравши титул WCG Ultimate Gamer, отримала ще $100 тис. А загальний її статок оцінюють в шестизначну суму. Може, не так вже і погано, що дівчата рідко грають у відеоігри.


Фелікс Кьелберг («PewDiePie»)


Строго кажучи, Фелікс не стільки кіберспортсмен, скільки професійний відеоблогер, знімає матеріали на тему відеоігор. На зорі кар’єри він пробував свої сили у змаганнях з комп’ютерних ігор, але швидко зрозумів, що тут він не досягне великих успіхів.

У 2010 році Фелікс почав активно просувати свій відеоблог, повністю присвячений іграм, ігрової індустрії, новинам, порадам щодо проходження і всьому, що хоч якось пов’язане з іграми. Зараз у Кьєлберга 38 млн передплатників, а його відеоматеріали в цілому переглянули понад 6 млрд разів. Річний дохід від показу роликів, присвячених іграм, становить близько $4 млн. Іноді досить не грати, а просто дивитися.

Данило Ішутін («Dendi»)



Данило вважається одним з найбільш успішних гравців світу в «Dota 2». Український «повелитель Доти» свою кар’єру професійного гравця почав у 2008 році, ще до приєднання до знаменитої команди na’vi.

У загальній складності Данило Ішутін заробив професійною грою «якихось» $573 147, що, погодьтеся, мілкувато на тлі попередніх гравців, але непогане досягнення для пострадянського простору. У складі na’vi він з 2011 року.

Команда «NewBee»



Команда професійних китайських гравців, яка в липні 2014 року сіла грати в «Dota 2» і виграла $5 млн. І це — за один чемпіонат!