Розумний кран SmartFaucet від iHouse

Ми вже багато писали про різні розумні гаджети, але погодьтесь, що ось цей змішувач SmartFaucet від компанії iHouse - це вже реальний перебор! Тачскрін, камера для розпізнавання облич, LED-підсвітка, доступ до інтернету... і все це – щоб просто помити руки!

Одіозна бразильська компанія iHouse вже не раз випускала дійсно революційні технологічні пристрої для дому, однак зараз її фахівці перевершили самі себе, створивши і показавши світові дивовижний змішувач SmartFaucet, назва якого перекладається як «розумний водопровідний кран». Кожен, кому пощастить ознайомитися на практиці з цим пристроєм, відразу зрозуміє, чому воно так називається. Фактично, це пристосування являє собою помісь простого змішувача з революційним високотехнологічним гаджетом.

В кран SmartFaucet вмонтована міні-камера, що володіє функцією розпізнавання обличчя. Коли до нього підійде господар, даний пристрій автоматично зреагує на його обличчя і тут же включить воду, беручи до уваги обрану заздалегідь силу і температуру струменя. Крім того, цей гаджет має вихід в інтернет і тачскрін з OLED-підсвічуванням. Використовуючи його, на віртуальному екрані можна заглянути у свій щоденник і навіть перевірити електронну пошту!

А що буде, якщо з цим змішувачем станеться якась поломка? Можна, звичайно ж викликати хорошого сантехніка, наприклад компанії GetMaster з Одеси, але він собі ради з ним не дасть, так як тут потрібен, скоріш за все електронщик.



Коли дивишся на таке диво сантехніки, відразу виникає питання – а чи настільки це зручний, практичний і потрібний пристрій, щоб в майбутньому у нього були перспективи одержати широке поширення, коли така високотехнологічна «іграшка» буде встановлена в кожній квартирі?

На жаль, але поки відповідь невідома. Як стверджують розробники, незабаром такі розумні змішувачі, як і багато інших, поки шокуючі своїми технічними можливостями гаджети, стануть доступними для всіх, і всього через пару років будуть дуже широко поширені, як комп’ютери та музичні системи сьогодні.

Наразі ж даний змішувач випущений лише дуже маленькою партією, оскільки особливим попитом не користується. Це й не дивно, адже коштує майже 800 доларів.