Картини з мільйонів чорнильних крапочок від Miguel Endara

210 годин роботи, 4,25 крапочки в секунду, загалом получається понад 3-х мільйонів крапок на білому полотні... Це не опис роботи нового японського робота-маніпулятора. Таким копітким чином творить свої шедеври іспанський художник Мігель Ендара (Miguel Endara).


Техніка живопису, в якій працює Мігель не нова. Ця техніка називається пуантилізм (фр.Pointillisme) - походить від французького слова point — крапка. Інший термін, прийнятий для позначення цього художнього напрямку,— дивізіонізм, що по-французьки означає «розділяти». Виник цей напрямок у Франції близько 1885 року.



Пуантилісти засновували свій живопис на науковій фізико-математичної базі. Вони відмовилися від змішування фарб на полотні. Крихітні крапки-мазки різних кольорів наносилися роздільно — за методом одночасного контрасту. Вони повинні були давати оптичний ефект, рівносильний для сприймаючого того ж змішання фарб, але не на полотні, а в оці. Така дробова передача фактури нагадує мозаїку. Пуантилісти воліли створювати свої шедеври в майстерні, утримуючи в пам’яті побачені пейзажі і розкладаючи їх на складові кольору.

Такими крапками-пуантами передавали своє бачення дійсності Жорж Сера, Поль Синь-як і Анрі Едмон Крос.

Мігель Ендара на змішує фарби. Його картини чорно-білі, виконані чорним професійним пером Sakura Pigma Micron Pen 0.05 і 0.2 мм. Використовуючи мінімум атрибутів - біле полотно і чорне перо, Мігель домігся унікальної реалістичності своїх полотен. Домігся завдяки своєму таланту і титанічный копіткій праці.



Ви тільки уявіть, яку витримку, витривалість і терпіння необхідно Мігелю Ендара, якщо на створення, наприклад портрета власного батька, названого їм “Hero” (фото зверху), він витратив цілий рік, працюючи кожен день по 6-8 годин. Схилившись над аркушем паперу і стискаючи в руці тільки ручку він творить свої чудові картини.



Погодьтесь, часом буває дуже важко визначитися з хорошим подарунком другові, близькій людині, чи колезі по роботі. У зв’язку з цим, хочу порекомендувати сайт art-holst.com.ua, де ви можете замовити чудові оригінальні картини на полотні на любу тематику, і різних розмірів.