Париж. Баскетбольний майданчик, натхненний творчістю Малевича

Креативна студія Ill-Studio спільно з французьким фешн-брендом Pigalle недавно відкрили оригінально оновлену різнобарвну спортивну площадку. Вона буквально втиснута між житловими будівлями IX-го округу Парижа — одного з центральних районів міста, який також відомий як «Опера». Мабуть саме так в ідеалі має виглядати дитячий ігровий майданчик.

Майданчик названо в честь компанії і свого місця розташування на Рю Дюперр: Pigalle Duperré. Він був відкритий ще в 2009 році засновником Pigalle Стефаном Ешпулом (Stephane Ashpool) під егідою Nike. У минулому році вирішено було провести редизайн з метою створити підходяще місце для презентації колекції баскетбольного одягу весна-літо 2015 Pigalle.



Справа в тому, що Стефан Эшпул сам грає в баскетбол і тренував на цьому корті дітей з самого моменту його відкриття. До речі, магазин Pigalle Basketball знаходиться прямо навпроти майданчика.

На оновлення майданчика Ill-Studio надихалися роботою Казимира Малевича «Спортсмени» (1930-ті), на якій зображені чотири різнокольорові фігури людей, що стоять в ряд.

«Спортсмени» — це одна з наших улюблених робіт всіх часів. Нам подобаються не тільки фігури на картині, але і сильна колірна палітра і графічна композиція, відповідна тому, що ми задумали», — розповіли представники студії в інтерв’ю журналу Dezeen.

Корт виклали блакитними, жовтими, червоними і білими гумовими панелями. Цей матеріал зазвичай використовується для покриттів на дитячих і спортмайданчиках. Нижні частини цегляних стін теж обкладені такими панелями і пофарбовані в ті ж кольори. За рахунок цього створюється візуальний ефект «утопания» корту в стінах будинків.



По центру і на вході красується логотип Pigalle, який теж колись розробили Ill-Studio. Pigalle Duperré — це останній на даний момент спільний проект студії і бренду, які співпрацюють вже вісім років з моменту, коли вони ділили один офіс.

А ось ще чудовий варіант Детская игровая площадка для дачи недоого. Якісні конструкції з клеєного брусу включають у собі красиві башточки, гірки, пісочниці, і інші ігрові елементи, де ваші дітки зможуть чудово провести свій час.