Що робити, якщо зламався холодильник?

Через неробочий холодильник, особливо, коли це сталось раптово, і в найбільш непідходячий час, людина може впасти у справжню паніку. Не дивно, адже це - один з найпотрібніших домашніх гаджетів. Однак у такому разі не слід засмучуватися, адже можливо холодильник перестав працювати в результаті дрібної несправності, яку можна вирішити і самостійно в домашніх умовах.

Відразу потрібно зазначити, що більшу частину несправностей під силу видалити навіть тим людям, які професійно ніколи не займалися ремонтом холодильників. Однак якщо поломка серйозна, то тоді вам потрібно буде тут http://tend.kiev.ua/remont-kholodilnikov замовити послугу ремонт холодильників, а мешканцям Києва і околиць раджу звернутись в магазин інтернет послуг TEND.

Отож коли трапився подібний форс-мажор, насамперед необхідно виявити причину, по якій сталася поломка холодильника. Якщо, наприклад, з холодильника почала виходити охолоджуюча рідина (відчувається характерний запах), то його ремонт може зробити тільки кваліфікований майстер, який зможе наповнити систему охолодження фреоном і відремонтувати місце витоку. З іншими більш дрібними поломками можна спробувати впоратися і самостійно.

Якщо в холодильнику накопичується вода, то в цьому абсолютно немає нічого страшного. Практично у всіх сучасних холодильників є спеціальна система для відведення рідини, і скоріше всього так система забилася, для того щоб усунути несправність її достатньо прочистити за допомогою тонкого дроту.

Холодильник сильно морозить, через що у морозильній камері з’являється величезний шар льоду? У більшості випадків така несправність є причиною того, що ущільнювач погано прилягає до поверхні холодильника, з-за чого у нього постійно потрапляє гаряче повітря. Винуватцем такої поломки міг стати також сторонній предмет, що потрапив під ущільнювач. Або ж якщо холодильник старий то ущільнювачі, швидше за все, втратили свою еластичність. У такому випадку можна спробувати відновити його або ж купити такий же ущільнювач в магазині. Якщо ж заміна ущільнювача не дала ніяких результатів то, швидше за все в холодильнику зламаний термостат.

Важливо проводити регулярно профілактично-санітарні роботи. Насамперед, очистіть від пилу і бруду радіатор конденсатора. Теплообмінник конденсатора, як правило, піддається впливу повітря і покривається шарами пилу, бруду і т. п. протягом тривалого періоду часу роботи. Використовувати суху щітку, пилосос, або суху ганчірку для їх очищення.