Пластикові двигуни «Polimotor»: майбутнє автопрому?

Американцеві Матті Холцбергу вже давно хочеться створити повноцінний двигун внутрішнього згоряння з пластику. Зовсім недавно інженер отримав підтримку бельгійської компанії «Solvay», що спеціалізується на виробництві полімерних матеріалів, і почав проектувати інноваційний автомобільний двигун «Polimotor 2». Майже всі вузли і деталі механізму будуть виконані з різних надміцних пластиків.

Дані чотирициліндрові двигуни мають подвійну газорозподільну систему верхнього розташування, і ними планується надалі оснастити концепт-кар «Aurora Norma M-20», який повинен взяти участь в автоперегонах на коннектикутській трасі Лайм Рок Парк.

За словами Холцберга, багато хто не вірив у його затію, запевняючи, що жоден пластиковий матеріал не витримає екстремальних навантажень, значного тиску і високої температури в двигуні. Даючи інтерв’ю американським журналістам, інженер повідомив, що ці побоювання мають під собою підґрунтя, бо камеру згоряння і вихлопний колектор двигуна доведеться все ж виготовити з металу (імовірно алюмінієвого сплаву). Однак всі інші деталі пристрою будуть композитними.

«Polimotor 2» не дарма має двійку у своїй назві. У вісімдесятих роках американська хімічна фірма «Amoco» створила успішний пластиковий двигун внутрішнього згоряння «Polimotor», який хотіли також помістити в гоночне авто. Тим не менш, через деякі ускладнення компанія відмовилася від свого проекту. Тоді-то Матті Холцберг і купив технологію, почавши її вдосконалювати, створюючи свій унікальний двигун «Polimotor 2». За словами винахідника, йому незабаром неодмінно вдасться домогтися успіху, і його пластиковий двигун нічим не буде поступатися традиційним аналогам.

Більш того, «Polimotor 2» повинен мати деякі незаперечні переваги перед металевими двигунами. Його маса складе всього близько шістдесяти чотирьох кілограмів, що на чотири десятки кіло менше, ніж вага найлегшого сучасного двигуна для машини. При восьми тисячах обертів на хвилину механізм буде видавати потужність в чотири з половиною сотні кінських сил. До того ж, унікальний двигун Холцберга надалі неодмінно буде і дешевший за сучасний металевий аналог.

На сайті http://www.timol.com.ua ви зможете ознайомитись з продукцією ООО “ТИМОЛ”, дізнатись про сфери застосування і переваги виробів з поліуретану.