Біметалічні радіатори опалення: переваги і особливості

Кожен власник квартири або приватного будинку прагне зробити своє місце проживання максимально комфортним. Щоб приміщення було придатним для постійного проживання воно повинно бути теплим. Коли центральне опалення не дуже справляється з поставленим завданням, варто шукати інші варіанти джерела тепла.

Незамінним помічником стане правильно підібраний радіатор, і якщо прийнято рішення замінити старі чавунні батареї необхідно ретельно підійти до вибору гідної заміни.

Сучасний ринок будівельних матеріалів надає широкий вибір радіаторів. Особливу увагу варто віддати біметалічним опалювальним виробам.


Конструкція приладу

Зовні батарея нагадує радіатор з алюмінію. Єдина відмінність між ними – вага. Біметалічний прилад важить більше практично на половину від алюмінієвого. Величезним плюсом такого виробу є те, що його можна встановлювати в будь-якому житловому приміщенні. Це стосується і багатоповерхових будинків.

На сьогоднішній день біметалічні радіатори опалення досить затребувані. Їх купують частіше ніж чавунні і сталеві прилади. Виробники хотіли здивувати споживача, об’єднавши при створенні батареї два метали: сталь і алюміній. Перший знаходиться всередині, другий – зовні опалювального агрегату. Таке розміщення матеріалів дозволяє ефективно прогріти приміщення, так як сталь захищає радіатор від агресивних факторів, а алюміній забезпечить якісний тепловий потік. В результаті чого батарея нагрівається рівномірно, так само прогріває будинок. Прилад має гарний зовнішній вигляд, універсальність і простоту у використанні.


Переваги агрегату

Біметалічні радіатори мають багато переваг, які зробили прилад досить популярним. Серед плюсів розглянемо наступні:

- Висока тепловіддача;

- Довговічність;

- Простота в використанні;

- Надійність, стійкість, міцність;

- Компактні розміри.

Зовнішній вид опалювального апарату самодостатній і не потребує фарбуванню. Система не змінює свій вигляд навіть після тривалої експлуатації, при правильному використанні прослужить більше 20 років.

Наступний обов’язковий фактор при купівлі радіатора – кількість секцій. Їх наявність залежить від площі кімнати, в якій він буде встановлюватися. Для середньої величини приміщення (до 18 квадратних метрів) підійде прилад з кількістю десяти секцій. Але це залежить від потужності радіатора.

При виборі біметалевої батареї необхідно віддати перевагу перевіреній, відомій фірмі. Тоді прилад прослужить довго, а в квартирі завжди буде тепло і затишно.


Приобретая в интернет-магазине «Тройник» биметаллические радиаторы Дива, вы существенно экономите, причем можете быть полностью уверены в качестве покупки.