Найвідоміший хмарочос світу став арт-інсталяцією

Минулого місяця видатний художник сучасності Ендрю Джонс вирішив використати 103-поверховий хмарочос Емпайр-стейт-білдінг у Нью-Йорку в якості величезної арт-інсталяції. Для цього він спроектував на стіни будівлі зображення диких тварин, які опинилися на межі вимирання.

Це чудове шоу стало першою видеопроекцією у своєму роді, що транслювалася в прямому ефірі. Метою проекту було збільшити знання людей про ті види тварин, які ми незабаром можемо втратити назавжди. В ході незвичайного проекту було продемонстровано 160 видів тварин, а завершила композицію 106-метрова проекція африканського лева Сесіла, застреленого влітку 2015 року дантистом з США.



Серед проекцій глядачі помітили індуїстську Маху Калі, яка, як пояснив пізніше художник, уособлювала час і смерть.

Для створення рухомих картин знадобилося 40 потужних прожекторів, що світилися з даху сусідньої будівлі. Шоу тривало протягом трьох годин, при цьому кожні 15 хвилин 8-хвилинний сеанс повторювався. Щоб помилуватися інсталяцією, не обов’язково було знаходитися поблизу з хмарочосом, так як картини було непогано видно за 20 кварталів від будинку.



Організаторам шоу знадобилося близько трьох років, щоб отримати дозвіл на реалізацію свого проекту, вартість якого склала близько 1 мільйона доларів. Участь у фінансування прийняли і різні благодійні фонди.




В Америку, Європу, и в страны на других континентах выгодно и быстро авиабилеты можно забронировать при помощи сервиса tickets.by.