Обручка, яка світиться, коли коханий поруч

Любов багатолика і виражається як в словах, вчинках, так і в символах – будь-то поділені на дві частини брелоки для неї і для нього, парні татуювання, що складають разом оригінальні написи і малюнки, або виготовлені вручну обручки, що створюються в єдиному екземплярі для коханої людини.

Теми ексклюзивних обручок ми неодноразово торкалися у своїх публікаціях. Найчастіше ними стають тематичні прикраси – для шанувальників фантастичної саги Зоряні війни, фільмів про пригоди Індіани Джонса або навіть трилогії Володар кілець. 

Головною особливістю таких кілець є незвичайний дизайн і неповторність – виготовлені в єдиному екземплярі, вже цим вони цінні. А як щодо жіночої обручки зі світлодіодами, які світяться лише тоді, коли кохана людина поруч? Романтично, чи не правда?

Саме таку символічну прикрасу виготовив для своєї нареченої молодий американський інженер, спеціаліст з розробки інерційних сенсорів Бен Кокс (Ben Kokes). І поділився досвідом роботи з відвідувачами свого сайту.

Унікальною відзнакою кільця стало те, вбудовані в нього світлодіоди працюють не від батарейок, а від індукційного джерела, отримуючи живлення дистанційно від своєрідного «акумулятора», який генерує змінне магнітне поле, і спричиняє їх світіння в той час, коли знаходиться на невеликій відстані.

Досить масивна індукційна «батарея» була виготовлена Беном окремо, і вшита в рукав куртки, у яку він любить прогулюватися зі своєю дівчиною. Таким чином, подароване нареченій кільце світиться лише тоді, коли наречений у своїй улюбленій куртці поруч і тримає її за руку.



Варто відзначити, що ця обручка непогано виглядає і у «вимкненому» стані: в титановий корпус, стійкий до подряпин і пошкоджень, Бен Кокс рівномірно вставив 23 виблискуючих на сонці кристала, 13 прозорих і 10 блакитних. І дбайливо відшліфував прикрасу, підігнавши її під розмір пальця коханої дівчини.

Технічні подробиці процесу виготовлення кільця і індукційного джерела живлення описані автором на його сайті. Зазначимо лише, що найбільшу частину часу з витрачених на це 5 місяців у майстра зайняло виготовлення власне кільця – з порожнистою конструкцією, вставкою каменів і мініатюрної системи, що забезпечує світіння світлодіодів. Беном було зроблено 9 пробних зразків – і лише десятий став кінцевим. Тим, що він і подарував коханій з пропозицією руки і серця.