Апетитні піци-портрети зірок Доменіко Кролла

Приклад власника італійського ресторану в Глазго Доменіко Кролла (Domenico Crolla) підтверджує, що креативно мислячі люди здатні перетворити звичну річ у справжній твір мистецтва, наприклад, створити піцу-арт. Цей шотландський ресторатор готує унікальну піцу з портретами світових зірок.

Незвичайна творчість Доменіко Кролла почалося з того, що він створив на піці портрет актора Брюса Лі (Bruce Lee), який дуже сподобався його дочці Шеннон, і вона після цього дуже дякувала ресторатору за оригінальність. Ця похвала надихнула досвідченого шеф-кухаря на створення портретів інших знаменитостей, серед яких зірки моди, кіно, музики і спорту – Ганна Вінтур, Ріанну, Бейонсе, Мерилін Монро та багато інших.

«Портрет Тома Форда був одним з найпростіших за цей час, завдяки тому, що у нього бездоганна шкіра, немає зморшок і мішків під очима», - сказав Кролла. Він також зізнався, що йому поки не вдається створити портрет італійського дизайнера Джорджіо Армані, щось у його зовнішності вислизає від майстерного кухаря.

Для створення цілком реалістичних портретів на піці Доменіко Кролла користується тільки сиром і томатним соусом. Невідомо як відбувається сам процес випічки, проте, якщо застосовуються спеціальні преси для піцци, то варто зауважити, що ціни в каталозі магазина Технофуд на подібне обладнання самі найкращі.



Ресторатор регулярно викладає фото своїх робіт на сторінці в Facebook і Twitter, і іноді навіть отримує вдячні відгуки від своїх зірок. На свої незвичайні портрети відгукнулися Ріанна, Бейонсе, Кріштіану Роналду і навіть Софі Лорен.

«Я навіть зробив портрет Діти фон Тіз, - зізнався ресторатор. – Мало хто наважаться на таке! Зараз я сподіваюся, що відгукнеться Том Форд. Я хотів би попросити у нього куртку шеф-кухаря від кутюр. Це було б по-справжньому круто», - чесно зізнався Кролла.

Доменіко Кролла також підкреслив, що, створюючи портрети на піці, він прагне показати, що в його закладах вправні майстри кожному гостю готують найсвіжішу піцу з великим вибором начинок, і така піца не має нічого спільного з фаст-фудом.



«Від кутюр – це створення ексклюзивного одягу. Вона шиється на замовлення конкретної людини та відрізняється високою якістю, дорогою тканиною, увагою до найдрібніших деталей і вимагає великої майстерності від досвідчених кравців, така робота часто займає багато часу і робиться вручну. Це визначення відображає те, що я хочу робити з їжею», - зізнався Доменіко Кролла.

Доменіко Кролла не побоявся замахнутися навіть на світовий шедевр – Мону Лізу, але для цього довелося відмовитися від круглої форми піци.