Названий мільярдер-невдаха року

Мексиканську народну мудрість про багатих, які теж плачуть, у 2015 році нищівним падінням своїх активів на запаморочливу суму в 20 мільярдів доларів підтвердив магнат Карлос Слім.

Отож “телекомунікаційний король”  Карлос Слім за 2015 рік розтратив 20 мільярдів доларів, що можна порівняти з бюджетом Гондурасу, повідомляє агентство Bloomberg відповідно до свого індексу мільярдерів. У мексиканця виявився найгірший рік серед найбагатших людей у світі.

Фінансове видання у режимі онлайн відстежує статки 400 мільярдерів. Слім на даний момент розташувався на п’ятому місці, пропустивши вперед Білла Гейтса, власника Inditex Амансіо Ортегу, Уоррена Баффета і акціонера Amazon Джеффа Безоса. Основні втрати Карлоса Сліма пов’язані з телекомунікаційна компанія America Movil SAB. У 2015 році її акції впали до критичних показників 2008 року, так як мексиканська влада попросили мільярдера поділитися інфраструктурою з іншими компаніями в країні.

Слабкі прогнози для економіки Бразилії і поява сильних конкурентів на батьківщині також негативно вплинули на America Movil SAB. Крім того, обмежені можливості для виходу в Європу погіршують позиції компанії-гіганта, у якої нараховуються понад 215 мільйонів абонентів. За словами аналітика Macquarie Securities USA Inc. Кевіна Смітена, інвестори не зацікавлені в America Movil SAB, так як їй потрібно придумати потужну стратегію для розширення бізнесу в Європі, або зміцнити високі показники обороту в Бразилії.

Відзначимо, що в опублікованому в березні рейтингу Forbes Карлос Слім займав друге місце. Журнал оцінив його статки в 77,1 мільярда доларів, тоді як фінанси лідера рейтингу Білла Гейтса складають 79,2 мільярда доларів. На третьому місці розташувався великий інвестор Уоррен Баффет з 72,7 мільярда доларів.

Карлосу Сліму 75 років, він має арабське коріння і виріс в сім’ї емігрантів-маронітів з Лівану.


P.S.

До речі, Марію Пінчук нещодавно визнано найбагатшою вітчизняною спадкоємицею


Мария Пинчук