Facebook впроваджує технологію купівлі товару прямо на сторінці бренду в соцмережі

Стало відомо, що Facebook розробляє новий функціонал, а саме інтернет-магазини, які будуть розміщуватися на сторінках підприємств і брендів у соціальній мережі. На даний момент функція знаходиться на ранній стадії тестування. Тим не менш, на сторінках деяких брендів вже можна знайти і придбати товар, не покидаючи сайт соціальної мережі.

У загальній складності у Facebook на сьогоднішній день підключено декілька десятків таких магазинів. Адміністрація пообіцяла, що програма учасників буде швидко розширюватись. В першу чергу, магазини стали помітні в мобільній версії сайту: вони розміщуються безпосередньо під панеллю інструментів та інформації про компанії.

Представники Facebook поки не оголосили повний список учасників тестування нової функції і терміни повноцінної реалізації програми в соціальній мережі.

А днями інтернет-гігант Google оголосив, що найближчим часом користувачі мобільних пристроїв отримають можливість використовувати «кнопку покупки» щоб купувати рекламовані в пошуковику товари, не покидаючи сторінку пошуку. Якщо точніше, то кнопка «Купити» буде спливати в контекстній рекламі, якщо запит користувача співпадає з назвою товару, який продає рекламодавець Google. Посилання приведе людину на сторінку, де вона зможе купити потрібний продукт.

На серверах Google будуть зберігатися платіжні реквізити користувачів, що дозволить здійснювати покупки лише одним натисканням відповідної кнопки в спеціальному спливаючому вікні. Для початку сервіс, який отримав назву «Покупки на Google» буде доступний тільки для десяти перших торговців, випадково вибраних з загального списку. Протягом декількох тижнів «корпорація добра» буде методично розширювати його аудиторію.

На сегодняшний день Facebook, ВКонтакте и другие популярные социальные сервисы являются мощными и эффективными инструментами продвижения товаров и услуг. На сайте http://b-l.by/uslugi/smo-smm/kompleksnoe-prodvizhenie-brenda/ вы узнаете о деятельности компании BEAVER-LEAD в этой сфере.