Hallucination: дамський годинник вартістю $55 мільйонів

Найдорожчі в світі жіночі годинники — якими можна уявити собі їх оформлення та вартість? Мільйон доларів, два, десять? Гадати немає сенсу — ми маємо можливість оцінити їх вартість та дизайн. Виготовлений в надзвичайно розкішному оформленні з рідкісних дороговартісних кольорових діамантів найдорожчий жіночий годинник в світі в кінці березня минулого року представила на ювелірно-годинниковій виставці Baselworld-2014 у швейцарському Базелі алмазна компанія Graff Diamonds.

Ексклюзивний жіночий годинник, що отримав назву Hallucination – «Галюцинація»,  був оцінені «всього лише» в 55 мільйонів американських доларів! Сума, звичайно ж, фантастична для нас “простих смертних”, зате в інтернет-магазині Timebar.ua/ можна придбати красиві функціональні моделі як жіночих, так і чоловічих годинників по доступній вартості.



Складно уявити його практичність, адже на виготовлення цього годинника британські ювеліри використали понад 110 каратів дорогоцінного каміння. Кольорові діаманти ніжних відтінків, ретельно відібрані фахівцями, вкрай рідко зустрічаються в природі. І це справило неабиякий вплив на остаточну вартість аксесуара, визначивши значну її частину.

Іншим складовим став значний обсяг роботи дизайнерів, які створювали ескізи майбутнього годинника, гемологів, що відбирали найкращі діаманти з доступних і, звичайно, самих майстрів-ювелірів, які перетворили набір з швейцарського годинникового механізму і більш ніж сотні дорогоцінного каміння, в неперевершений шедевр ювелірного мистецтва. Тисячі годин копіткої праці були витрачені на створення витонченого і шикарно оформленого годинника.



Оцінюючи дизайн Hallucination варто визнати, що округлий циферблат власне годинника — мініатюрний, щедро інкрустований рожевими діамантами по всій своїй поверхні, практично втрачається на тлі шику і багатства оточуючих його більш великих каменів браслета, янтарно-жовтих, рожевих, блакитних, фіолетових...

Створюється враження, що ці діаманти різної форми і кольору розташовані хаотично. І лише при близькому розгляді можна помітити певний порядок розміщення каменів по відношенню до циферблату. Ну а всі разом — як поблизу, так і здалека, створює враження розсипи карамельних льодяників або, швидше, букетика ніжних весняних квітів.