Унікальний ніж з 85-ма інструментами

Можна зробити інструмент, який дозволить відремонтувати все на світі? Конструктори з Швейцарії знають відповідь на це питання. Неймовірно! Так, мабуть, вигукне кожен, хто побачить цей складаний ніж з 85-ма інструментами!

У більшості випадків багатофункціональність інструменту негативно позначається на його якості і надійності. Це стосується як простого ручного інструменту, що працює на основі мускульної сили, так і електричного. До речі, офіційний дилер відомого виробника електроінструменту здійснює якісний ремонт makita перфораторів, бензопил, мотокос і іншої техніки.

Так кому може знадобитися диво-ніж вагою 1.5 кг?



Як говориться в прес-релізі швейцарської компанії, що спеціалізується на випуску знаменитих армійських ножів, їх новітня розробка – не рекламний трюк і не першоквітневий жарт.

Ніж вартістю 2000$ призначений для домашніх майстрів і мандрівників – вони знайдуть в ньому все необхідне:

-ніж-косяк;

- плоскогубці;

- шило;

- викрутка зі змінними наконечниками;

- розвідний ключ;

- молоток;

- кусачки;

- знімач ізоляції з проводів.

Також за допомогою цього ножа можна пиляти дерево і сталь, різати лінолеум, свердлити отвори в м’яких матеріалах, і багато іншого.

На перший погляд ніж здається незручним у використанні: його довжина зі складеними лезами – 25 см. І все ж, завдяки модульній конструкції, розробникам вдалося створити зручний і ергономічний інструмент.

Секрет простий – ніж включає в себе 7 окремих блоків, змонтованих на єдиному кріпленні-рамі. Все, що залишається майстру – це зняти блок з потрібним йому інструментом, а по завершенні роботи поставити його на місце. Крім стандартного набору інструментів, ніж вбудована лазерна указка, компас і магнітний телескопічний тримач.

У подальші плани розробників входить розширення функціоналу ножа. Для цього планується довести кількість інструментів до 100.

Як заявляють інженери компанії, цей ніж не в змозі замінити повнорозмірний інструмент, але для простого побутового ремонту його функцій більше ніж достатньо.