Інтерактивне вікно від Philips

Кілька років тому компанія Philips розробила нову модель інтерактивного вікна, призначеного, насамперед, для готелів. Концепт, що носить назву Daylight дозволяє одним помахом руки користувача змінювати як освітленість, так і колірну гаму приміщення.

Людина підходить обличчям до вікна, проводить рукою справа наліво — і на склі з’являється візерунок з віртуальною рослинністю. Ще один рух в ту ж сторону збільшує затененность приміщення, у зворотний — створює ефект відкриття жалюзі. Втім якщо вам не потрібні усі ці високотехнологічні забавки, а просто якісне, красиве і недороге вікно, то достатньо зайти на сайт Фабрики Вікон Львів, і там швидко вибрати найоптимальну для себе конструкцію. 

Налаштування інтерактивного вікна дозволяють запрограмувати зникнення «кольорів» в певний час, наприклад, вранці, що робить пробудження більш приємним. Також у Daylight вбудовані звукові ефекти — релаксуюча музика чи звуки природи.

Новинка дуже економічна в експлуатації: на створення штучного освітлення потрібно мінімум електрики, а додаткове колірне оформлення забезпечується флуоресцентними елементами.


До речі, наприкінці минулого року Philips і SAP SE, виробник корпоративних додатків і програмного забезпечення, оголосила про початок співпраці щодо управління вуличними світильниками Philips та інших датчиків на інтегрованій платформі управління міською інфраструктурою.

Система дозволить в режимі реального часу аналізувати інформацію з платформи SAP HANA® і системи Philips CityTouch. Можливість отримання комплексної картини стану різних сегментів міської інфраструктури (наприклад, світлофорів, вулиць і парковок) допоможе міській владі здійснювати більш точне планування ресурсів і ефективно управляти витратами.

Співпраця компаній почалося в Буенос-Айресі, де Philips встановлює 91 000 світлодіодних вуличних світильників на базі Philips CityTouch і SAP HANA®. Система дає можливість керувати більш ніж 700 000 об’єктів, у тому числі парками, автобусними зупинками, будівлями і мостами. Так, аналіз даних з датчиків на зливових стоках допоможе міській владі попереджати ризики, пов’язані з проливними дощами.

З допомогою Philips CityTouch можна віддалено керувати кожним вуличним світильником (наприклад, регулювати рівень яскравості), що значно скоротить витрати на електроенергію і технічне обслуговування. На сьогоднішній день Буенос-Айрес підвищив операційну ефективність, досяг 50% енергозбереження, забезпечив високий рівень безпеки і поліпшив якість життя 13 мільйонів городян.