В Австралії зацвіла гігантська квітка Amorphophallus titanum

Вражаюча своїми розмірами яскрава, втім, м'яко кажучи, з не дуже приємним різким запахом двометрова квітка, розцвіла напередодні самого Нового року в Австралії. Аморфофаллус титанічний (Amorphophallus titanum) або, як її ще називають, "трупна квітка", вирощували в ботанічному саду Mount Lofty на півдні Австралії протягом 10 років, і лише зараз вперше зацвіла.

Близько двох тижнів тому квітка почала збільшуватися в розмірах і розцвіла в понеділок. Один з кураторів ботанічного саду Мат Коултер сказав, що від рослини виходить сильний запах гниючої риби.

“Коли я сьогодні вранці відкрив двері, запах майже збив мене з ніг, настільки він був сильним,” - сказав Коултер. Ботанік Коултер доглядав за квіткою останні вісім років. Він говорив, що прийшов у захват, коли побачив, що рослина вперше зацвіла. Справа в тому, що аморфофаллус цвіте вкрай рідко. У деяких ботанічних садах цього чекають по 10-17 років.



“Це просто фантастика. Я не думав, що він коли-небудь зацвіте”, - сказав ботанік. За словами фахівця, в дикій природі рослина росте на індонезійському острові Суматра в досить специфічному кліматі.

“Ми намагалися тримати його в теплі взимку і в холоді влітку, а також підтримували високу вологість”, - пояснив Коултер.

Суцвіття аморфофаллуса досягає більше двох метрів у висоту і півтора метра в ширину і представляє собою качан жовтуватого відтінку, оповитий зелено-бордовим листком. Виростає квітка з велетенської бульби масою понад 50 кг.

Найбільша знайдена у природі квітка Amorphophallus titanum сягала висотою 3,3 метра, а разом з бульбиною заважила на цілих 75 кілограмів!

Цвітіння аморфофаллуса титанічного триває всього два дні. Жахливий сморід, що викликає запах квітки, однак, не відштовхують відвідувачів, які шикуються в черги, щоб подивитися на дивину. Можливо через те, що існує твердження, буцімто “трупна квітка” є носієм потужного заряду сексуальної енергії!



Роскошный оригинальный яркий букет – что может быть лучше такого замечательного подарка! Заказывайте услугу Доставка цветов на iFlores, здесь вы найдете огромное разнообразие потрясающих букетов, и оригинальных цветочных композиций, способных удовлетворить любой самый изысканный и капризный вкус.