Американська компанія винайшла шкарпетки, які вимикають телевізор

Практично кожна людина потрапляла в ситуацію, коли за переглядом фільму можна заснути і навіть не помітити, як це сталося. Американський бренд Netflix вирішив раз і назавжди вирішити цю проблему і запрезентував "розумні" шкарпетки, які вимкнуть за вас телевізор, коли ви заснете.

Втім, така ситуація, ще в багато чому залежить який у вас телевізор. Якщо це якийсь “допотопний” ящик, то коло нього сон сам по собі береться. А якщо йдеться мова про сучасні LED-панелі з неперевершеним реалістичним зображенням і звуком, які тут http://www.technodom.kz/store/catalog/televizory можна придбати по найкращій ціні, то тут навіть найміцніші обійми Морфея не зможуть відірвати вас від захоплюючого перегляду улюблених фільмів і передач!

Отож, відомий стрімінговий сервіс представив прототип нового пристрою — шкарпетки, які аналізують рухи тіла і розуміють, коли людина засинає, а потім ставлять на паузу серіал або фільм, щоб на ранок було легко зрозуміти, звідки знову починати перегляд.


Шкарпетки Netflix працюють на основі актиграфії (методи реєстрації рухів людини, що дозволяє визначати час її сну і неспання): датчик визначає, що людина тривалий час перебуває без руху, і відправляє сигнал на телевізор, який ставить Netflix на паузу. Коли шкарпетка визначає, що людина починає засинати, на ньому загоряється червона лампочка, що сигналізує, що скоро програма буде поставлена на паузу — запобігти це можна будь-яким рухом.

Netflix склали детальну (правда, не дуже просту) інструкцію, що пояснює, як змайструвати такі ж шкарпетки самостійно. Крім того, компанія придумала дизайн кількох в’язаних шкарпеток за мотивами популярних серіалів Netflix — в тому числі «Карткового будиночка», «Непохитної Кіммі Шмідт» і «Оранжевий — хіт сезону».