Оригінальне офісне місце для підтримки хорошої фізичної форми

Давно вже не смішні жарти про «офісний планктон», мабуть, так набридли американському дизайнерові Роббу Годшоу (Robb Godshaw), що він вирішив покінчити з ними єдиним відомим йому способом - придумавши щось таке, що одразу виб'є з голови дурний стереотип. Таким «щось» став цікавий пристрій під назвою Hamster Wheel Standing Desk, що означає «Стіл для роботи стоячи у вигляді колеса для хом'яка».

У конструкції використовується колесо діаметром 203 см, яке покоїться на базі шириною 61 сантиметрів. Між колесом і базою розташовані чотири ролика від скейтборду, які і забезпечують м’яке обертання колеса. Правда, сам письмовий стіл частиною дизайну не є - його Годшоу запозичив в офісі компанії комп’ютерного дизайну Autodesk, де він працює.

Саме колесо зроблено з чотирьох аркушів фанери завтовшки ¾ дюйма, двох трубок, 240 саморізів і вищезазначених коліс. За словами автора, він розробив колесо за кілька годин, використовуючи як раз програму Autodesk; спорудження ж конструкції зайняло 24 години.



Незважаючи на те, що сам автор називає свою конструкцію «сатиричним дизайном», питання поєднання роботи в офісі з фізичними вправами не втрачає своєї актуальності. Саме тому не сатиричні, а цілком серйозні пристосування останнього часу допомагають розминатися, в буквальному сенсі не злазячи зі стільця. Одним з них є пристрій під назвою Cubii, що представляє собою еліптичний тренажер, який вміщується під письмовим столом. За словами творців, тренажер спалює 120 калорій на годину і підключається по бездротовому зв’язку зі смартфоном, в якому спеціальний додаток веде облік оборотів, кілометрам і спаленим калоріях.

Ще один пристрій, який дозволяє проводити на місці виробничу гімнастику, називається OfficeGym. Воно є насадкою на офісне крісло, що перетворює його в універсальний тренажер. Так що все серйозно, ніяких жартів!



Взагалі, бігові доріжки в офісах, а також кікери і невеликі баскетбольні майданчики, — свого роду тренд, заданий у свій час ще компанією Apple. Згідно численним останнім дослідженням, працездатність і якість пам’яті людини суттєво поліпшуються завдяки короткочасній можливості протягом дня відволіктися на спонтанну гру або невелике фізичне навантаження.

Якісні функціональні офісні меблі – запорука належної працездатності персоналу організації. Саме на сайті http://www.Korsar-Mebel.com.ua/ ООО «Корсар» представлено широкий асортимент таких меблів по найкращій вартості.