Історія виникнення першого касового апарату.

Наприкінці осені святкується досить цікаве і трохи незвичайне свято. Припадає воно традиційно на 4 листопада і відоме як День народження касового апарату. Саме в цей листопадовий день в 1879 році американець Джеймс Рітті отримав патент на перший касовий апарат, який допоміг йому розбагатіти і прославив свого винахідника далеко за межами країни.

Уродженець штату Огайо Джеймс Рітті вважав себе продавцем чистого віскі, гарного вина та сигар. В його барі Pony House вечорами збиралися визначні особистості того часу. Салун майбутнього винахідника став улюбленим місцем шоумена Буффало Білла, боксера Джека Демпсі і банківського грабіжника Джона Діллінджера. Розташований недалеко від вокзалу бар щодня приваблював безліч мандрівників.

Але незабаром Рітті став помічати, що заклад перестав приносити йому прибуток. Нечисті на руку працівники, отримуючи від клієнтів гроші, часто клали їх собі в кишеню. Боячись опинитися на межі розорення, Джеймс почав шукати вирішення своїх проблем.

У 1878 році він відправився по справам на пароплаві в Європу. На борту його увагу привернув прилад, що відраховує кожен оборот рухового валу. Рітті вирішив, що можна використовувати принцип цього механізму для створення апарату, який міг би точно підрахувати кількість грошових операцій у нього в барі.

Перший апарат Рітті мав два ряди клавіш, кожна з яких зазначала певну суму, і годинниковий циферблат з двома стрілками (для доларів і центів). У цій машині передбачався спеціальний диск для фіксації кожної покупки,  у пізніших моделях появився додатково індикатор, що показував продавцеві і покупцеві вартість кожної торгівельної операції, а крім того така операція фіксувалась на паперовому носії у формі рулона. Завдяки такому пристрою власник закладу міг вести точний облік грошей і товарів, а персонал позбавлявся спокуси легкої наживи. 

Після впровадження такої інновації справи у Рітті пішли значно краще, його бар Pony House почало відвідувати ще більше людей, і в значній мірі заради того, щоб на власні очі побачити чудо-машину, яку згодом назвали «Непідкупний касир Рітті».


Самые современные кассовые аппараты в Украине предлагает по наилучшей стоимости ООО «ВВС-СЕРВИС». Также на сайте компании представлен широкий ассортимент другого качественного торгового оборудования.