Bionic Boots – незвичайні черевики, які дозволять вам розігнатися до 45 км/год

«Швидше, вище, сильніше!», – тепер кожен, хто взутий у Bionic Boots може поставити олімпійський рекорд з бігу. І навіть оскаржити першість з таким професійним атлетом, як Усейн Болт.

Bionic Boots – це високотехнологічне взуття, яка може дозволити людині без значних зусиль досягти швидкості 45 км/год. Ця швидкість характерна для повільного руху автомобіля. Для порівняння: Усейн Болт, найшвидша людина в світі, поставив рекорд 44 км/год, у той час як середня його швидкість становить 37,58 км/год. Звичайна ж людина на спринтеській дистанції може розвинути швидкість до 30 км/год. А ось тут http://www.redbull.com/ru/ru/stories/1331673764106/yakupov-running-tech-2 ви дізнаєтесь про правильну техніку бігу.

Bionic Boots — дітище винахідника з Сан-Франциско Кехи Сеймура. Він працює над гаджетом вже кілька років, випустивши десятки прототипів у процесі винаходу. На особистому сайті Сеймур називає свій винахід транспортним девайсом 21 століття.



В основу Bionic Boots було покладено штучно створене ахіллове сухожилля найшвидших двоногих на Землі – страусів. Кехи з раннього дитинства був натхненний швидкістю і спритністю цих наземних птахів. З їх широкою, пружною ходою, страуси можуть розвивати швидкість до 70 км/год.

Ультра легкі черевики мають інноваційну технологію, вони зроблені з авіаційного алюмінію, пружин, і вуглецевого композитного волокна екзоскелету, не обтяжуючи ноги власника і буквально виштовхуючи вперед на кожному кроці.

У звичайному взутті, велика кількість енергії поглинається ступнею людини, коли вона вступає в контакт із землею. Таким чином, людина втрачає через ахіллове сухожилля практично всю енергію, і ця енергія йде в нікуди. Bionic Boots виправляють цей факт, шляхом впливу пружин і пружного механізму, як би відштовхуючи ноги від землі. В результаті, енергія не тільки зберігається, але і додається.

Для поліпшення свого винаходу Кехи планує додати привід, який у поєднанні з пружинами дозволить людині працювати на швидкостях, близьких до 45 миль на годину і зробить його винахід біонічним в повному сенсі слова.