Вік освіті не завада: 97-річний випускник університету Алан Стюарт

Стереотип про вік студента-випускника зруйнував Алан Стюарт, літній австралієць, який у 2012 році закінчив вищий навчальний заклад у віці 97 років і цим самим довів, що немає меж для розвитку людського мозку і бажанню отримати нові знання. Незвичайний випускник пятьма роками раніше отримав юридичну наукову ступінь в тому ж університеті, за що йому було присуджено статус лауреата Книги Рекордів Гіннеса.

Містер Стюарт навчався в університет SCU на дистанційній формі навчання. А ступінь магістра юридичних наук студент-пенсіонер отримав в рідному місті Лісмор (Австралія, штат Новий Південний Уельс).

На думку самого Стюарта, отримувати нові знання і освіту ніколи не пізно. Свій перший атестат про вищу освіту він отримав ще в далекому 1936 році в Сіднейському Стоматологічному Університеті. Другою сходинкою стало отримання диплома про присвоєння докторського ступеня, яке Алан отримав в Чикаго (США).

Стюарт практикував в Англії та Австралії, доки не вийшов на пенсію, і в 90 років не здивував родичів і знайомих бажанням здобути другу вищу освіту за спеціальністю юриста. В основному, студент похилого віку здобував освіту заочно, за допомогою Інтернету.

Невідомо, чи збирається містер Стюарт продовжити освіту в подальшому або зупиниться на досягнутому. Знайомі, колеги і однокурсники характеризують його як людину сповнену енергією і оптимізмом, який завжди не проти познайомитися з новими людьми та отримати нові знання.


Цікаво, а хто ж є наймолодшим випускником? Дівя Пракаш Пандей був прийнятий в Школу проектування технологій, що є частиною Національного відкритого університету Індіри Ганді в травні 2010 року, коли йому було 6,5 років (рік народження Пандея – 10 жовтня 2003 року). Таким чином, він став наймолодшим студентом вищого навчального закладу.



Пандей, що спеціалізується на гончарній майстерності і ліпленні, вже у вересні 2011 року успішно склав іспити, відповівши в сумі правильно на 76% завдань, і отримав диплом факультету дизайну та народних ремесел.


Только у нас вы можете оригинальные дипломы аттестаты купить по наилучшей стоимости.