Пошуком терористів займеться програмне забезпечення

Компанія «SNCF» приступає до практичного тестування програмного забезпечення, яке допоможе відслідковувати не тільки залишений без нагляду багаж, але і пасажирів, поведінка яких є підозрілою. Завдяки такому софту розробники планують до мінімуму звести ризики терористичних актів, зокрема на залізниці.

Якщо тестування програмного забезпечення виявиться успішним, що вже незабаром нова система буде стежити за пасажирами французьких поїздів і їх багажем, використовуючи дані з 40 тисяч камер спостереження. Уточнюється, що досліджувана новинка реагує на зміну температури тіла, підвищення голосу і різкі рухи, які можуть вказувати на занепокоєння, страх або агресію.

Представники залізничної компанії SNCF повідомляють, що отримали всі необхідні законодавством дозволи для тестування програмного забезпечення, покликаного запобігати можливим терактам. А ось на сайті http://itmag.su/antivirusy ви знайдете ефективні антивірусні програми, і інший корисний софт.

До речі, кілька років тому у США було проведено перші випробування системи, яка дозволить виявляти людей, які планують провести терористичний акт. Технологія під назвою FAST (Future Attribute Screening Technology) розроблялася в рамках програми американського департаменту DHS (Department of Homeland Security).

Подібно детектору брехні FAST вимірює різні фізіологічні показники. Однак на відміну від поліграфа нова система задіює безконтактні сенсори і не використовує питання, тому вона може досліджувати людину, яка, наприклад, просто йде по коридору в аеропорту.

Згідно з повідомленням DHS випробування FAST проводилися з використанням кількох добровольців, яким були дані інструкції «здійснити терористичний акт».
В ході лабораторних тестів система показала 70% точність, проте поки неясно, як FAST покаже себе при випробуваннях в реальних умовах.

«Результати все ще аналізуються, тому ми не може прокоментувати ефективність системи», - говорить Джон Веррико, прес-секретар DHS. – «Поки проводяться наукові дослідження, випробування триватимуть ще кілька місяців».