Скандальна новорічна реклама Coca-Cola

Новий рік — традиційна зона впливу Coca-Cola на уми покупців: реклама даної газованої води значною мірою сформувала образ свята в західних державах ще в першій половині минулого століття.

Варто зазначити, що технології просування цього бренду, і зокрема, яскраві масштабні рекламні компанії на телебаченні  і інших ЗМІ завжди приносили незмінний успіх. До речі рекламне агентство www.sonatagroup.com.ua теж здатне швидко і ефективно розкрутити ваші товари і послуги.

Проте цього разу, схоже промоутери Coca-Cola явно “облажались”. А історія така: напередодні Нового року на сторінці «Coca Cola» ВКонтакте появилось вітальна листівка у вигляді карти Росії з зображеною на ній виробничими потужностями російського представництва компанії . Втім півострова Крим, Курильських островів і Калінінградської області на ній не було, що викликало незадоволення у проросійськи настроєних шанувальників напою. Адміністратори пабліка, що налічує понад 700 тис. передплатників, вирішила виправити ситуацію, і вже 5-го січня прозвучали офіційні вибачення, і була оприлюднена підкоригована карта, що вже включала вищезазначені території.



У свою чергу поява нової карти спричинила справедливий спротив прогресивної української громадскості, зокрема депутат Мустафа Найєм, і інші активісти запропонував розпочати загальнонародний бойкот продукції компанії Coca-Cola.

У головному ж офісі Coca-Cola сказали, що агентство, яке розробляло карту, вносило зміни без відома і погодження. Також було зазначено, що вони повністю поділяють офіційну позицію уряду США щодо незаконної окупації Кимського півострова. І хоча українське представництво Coca-Cola принесло вибачення, інцидент повністю не був вичерпаний.

Після такого суспільного резонансу всі карти (з Кримом і без), а також інші матеріали по темі були видалені зі сторінки.

Між тим, російське представництво компанії Pepsico також опублікувало карту виробничих потужностей і дистриб’юторських центрів в Росії, на якій Крим намальований як частина РФ.