Sub-Tub: цифрова ванна з великим дисплеєм

Зменшення розміру сучасних квартир змушує городян обходитися без розкоші у сучасних ванних кімнатах, лише плекаючи мрію про розслаблення у ванні з пінкою, запашними оліями, і, звичайно ж, з гарячою водою, адже при наших теперішніх тарифах на енергоносії вона теж скоро стане розкішшю.

Розроблений спеціально  для компанії Whirlpool, проект Sub-Tub від Baíta Design — це ванна, яка перетворюється в умивальник і навпаки, економлячи дефіцитне місце в невеликих ванних кімнатах пересічних громадян.



Виконаний із застосуванням гнучкого світлодіодного шнура (Duralight), прозорого полікарбонату, модульний проект футуристичного «Мойдодира» має дзеркало, хромовані змішувачі, і ще щось досить особливе, а саме OLED-екран, який транслює художні образи, пейзажі і т. п. по вашому смаку, які можна налаштувати на час прийняття ванни.

Опинитеся ви на березі гірського водоспаду або морському пляжі — вирішувати виключно вам. І забудьте про те, що ви знаходитесь всього лише лежачи у ванній. А для того, щоб після такої приємної купелі завжди під руками був тепленький сухий рушничок, раджу придбати в інтернет-магазині elektrosushitel.com.ua якісну електричну рушникосушарку.

Звичайно ж, Sub-Tub – це поки лише концепт, але дуже хочеться вірити, що одного разу він переродиться в реальний продукт, естети від такої розробки точно будуть у захваті!



А тим часом японська компанія Toto запропонувала свою цікаву розробку - ванну Furopia, яка здатна рекордно довго зберігати температуру води незмінною. Унікальність цієї ванни полягає у тому, що конструктивно вона виконана з декількох шарів потужної полімерної теплоізоляції, і плюс до того кришкою нагорі, завдяки яким вона зберігає температуру води майже незмінною протягом багатьох годин. Приміром, нагріта до 42 градусів Цельсія вода через 6 годин охолоне в ній тільки до 40 градусів.

Для чого це? Ну не знаю, можливо досить високі тарифи на гарячу воду змушують не дуже забезпечених японців приймати ванну по черзі з однієї порцією води.