Що розкажуть нігті про ваше здоров’я?

Зазвичай внутрішній стан нашого організму знаходить відображення у зовнішності. Наприклад, погляньте на свої нігті: форма, колір, форма лунок і різні цятки здатні розповісти про існуючі проблеми, які можна скоригувати. Звичайно, судити про здоров'я тільки з вигляду нігтів не можна, але часто саме вони виявляються першим дзвіночком, для того щоб звернути увагу на стан організму.

Зміна кольору нігтів.

Діабет, анемія, стрес можуть послужити причиною виникнення блідих нігтів. Неприродно білі нігті можуть бути пов’язані з захворюваннями печінки, такими як гепатит, або анемія. Наполовину білі, наполовину рожеві нігті можуть означати захворювання нирок. Білі лінії уздовж або поперек нігтя можуть сигналізувати про лихоманку, захворювання печінки, серця, нирок або, скоріш за все, нестачі заліза або цинку у вашому раціоні.

Синювате нігтьове ложе може бути ознакою проблем з легенями, таких як емфізема або астма. Крихітні чорні смуги можуть вказувати на проблеми з серцем, в той час як червоно-коричневі плями вказують на брак фолієвої кислоти, білка або вітаміну C. Темні лінії під нігтями можуть бути ознакою раку шкіри.

Зеленуватий або жовтуватий колір нігтів може бути ознакою інфекції або у нігтьовому ложі, або в вашому організмі. Пожовтіння нігтів є симптомом різних внутрішніх проблем – цукрового діабету, захворювань дихальних шляхів або хвороб печінки. Червоні нігті пов’язані із захворюваннями серця. Почервоніння шкіри біля основи нігтя сигналізує про захворювання сполучної тканин.

До речі, використовуючи гелі, креми, і інші ефективні засоби dermopurifyer, ви зможете позбавитись багатьох проблем шкіри. 


Форма, текстура і загальний стан нігтів

Нігті, які мають схильність до скручування на кінчиках, можуть означати респіраторні та серцеві захворювання. Нігті, підняті в основі, можуть сигналізувати про респіраторні проблеми. Широкі квадратні нігті можуть бути наслідком гормонального розладу. Плоскі тонкі нігті можуть бути причиною дефіциту вітаміну B12.

Вертикальні борозенки на нігтях можуть вказувати як на прості розлади, такі як дефіцит заліза, погане засвоєння вітамінів та поживних речовин, загальний поганий стан здоров’я, так і на щось більш серйозне, наприклад, на проблеми з нирками. Також горбисті і ребристі нігті можуть бути ознакою псоріазу або розвитку артриту.

Горизонтальні борозенки можуть вказувати на фізичне або психічне стомлення.