Конкурент Tesla представив електричний концепт майбутнього

Невелика американська компанія Faraday Future представила на щорічному автосалоні в Лас-Вегасі концепт новітнього електрокара, який, володіючи потужністю в тисячу кінських сил, може скласти конкуренцію навіть Tesla Model S. Його вже охрестили електрокаром майбутнього.

Прототип отримав кодову назву Ff Zero1. Відомо, що цей електромобіль може стати першим суперкаром в новій лінійці авто від американського виробника. В кінці статті представлено відео з презентації.



Представники Faraday Future, розповіли, що автомобіль побудований ними буквально “з нуля”. Для його виробництва технологам довелось розробити новітню платформу Variable Platform Architecture. Надалі ця технологія буде використовуватися і в інших автомобілях, як спортивних, так і сімейний або економічних. Платформа дозволяє забезпечити авто як класичним заднім, так і повним приводом і встановлювати бажану кількість електричних моторів і акумуляторів.

Прототип суперкара Ff Zero1 забезпечили чотирма сучасними двигунами, сумарна потужність яких сягає однієї тисячі кінських сил. За словами розробників використання новітніх полегшених матеріалів дозволило випустити маневрений і динамічний електрокар, який зможе розігнатися до заповітної сотні менш ніж за 3 секунди. Заявлена максимальна швидкість майбутнього конкурента Тесли - 320 км/ч.

Виробник попереджає, що новий Ff Zero1 не підходить для сімейних поїздок по місту - авто має всього одне крісло, і воно, як не важко здогадатися, призначене для водія. Спинка сидіння пілота супершвидкого авто розташовується під кутом 45 градусів. З боку може здатися, що водій буквально лежить в автомобілі. Керівництво Faraday Future впевнено, що таким чином їм вдалося забезпечити максимальний комфорт при русі на високих швидкостях.

Під кріслом авто розташовані резервуари для води і кисню, які за допомогою спеціальних трубок можуть бути з’єднані з шоломом водія. Рульове колесо електрокара синхронізується з мобільним телефоном пілота. Останній може використовуватися в якості дисплея. Відомо, що Ff Zero1 забезпечили всім необхідним для організації системи автономного управління.