Польща першою у світі почала комерційне виробництво графена

У Польщі почалося комерційне виробництво графена – за наявними на сьогоднішній день офіційним даними, це перший у світі подібний прецедент. Графен стрімко стає одним з найбільш популярних матеріалів у світі електроніки, завдяки його унікальним властивостям: високої провідності, теплопровідності і міцності.

Через величезний попит на матеріал виробництвом графену займалися і раніше, але відбувалося це виключно в умовах наукових лабораторій.

Першопрохідцем у графеновому бізнесі стала невелика компанія при Інституті технологій електронних матеріалів (ITME) у Варшаві. У комерційному виробництві графена використовується метод адаптації епітаксії, заснований на кристалізації вуглецю із зовнішнього джерела. У результаті даного процесу вуглець осідає на поверхні у формі одно- або двоатомних шарів. Виробництво по цьому методу є ефективним, дешевим, і припускає використання комерційно доступного обладнання.

У Польщі розвиваються ще два проекти, пов’язані з виробництвом матеріалів і пристроїв на базі графену. Один з них веде Майстерня наноструктур Варшавського політехнічного інституту спільно з виробником озброєння VIGO System. Разом вони планують виробництво фотодетекторів, тобто датчиків, що реагують на світло на основі графена. Вони використовуються, наприклад, для прицілювання балістичних ракет або передачі інформації на великі відстані, і діють у кілька тисяч разів швидше, ніж аналогічні пристрої.

Другий проект, реалізований Лодзинським Політехнічним інститутом спільно з фірмою Seco/Warwick, спрямований на створення сучасних матеріалів для накопичення водню. Команда вчених під керівництвом професора Петра Кулі з Механічного факультету Лодзинського політехнічного інституту працює над революційною за задумом модифікацією графена, який повинен абсорбувати і виділяти накопичений водень в залежності від змін температури. Таке рішення було б надзвичайно корисним в космічній та автомобільній промисловості, де водень використовується в якості палива.


Если вас интересует актуальные работа в польше вакансии, то посетите наш сайт http://befind.com.ua/rabota-v-polshe-vakansii, здесь Вы найдете выгодные предложения от компании «Befind & North»