Як грамотно вибрати оптимальний хостинг для сайту?

Вибір хостингу – це проблема, з якою стикається будь-який власник сайту в інтернеті, оскільки саме від того, де розміститься ваш веб-ресурс, будуть багато в чому залежати його відвідуваність і працездатність. У цьому зв'язку особливо пильно необхідно вибирати компанію-хостера.

В першу чергу, треба дивитися ті компанії та організації, для яких інтернет є важливим маркетинговим інструментом та каналом продажів, оскільки їх успішна діяльність визначається безпосередньо якістю надаваних послуг.

Перш ніж вибрати ту або іншу хостинг-компанію, визначитися з кращим хостингом, слід мати хоча б загальні уявлення щодо основних видів хостингу, їх особливостями.

Загалом, хостинг може бути і платним і безкоштовним. Легко здогадатися, що платний хостинг – це надання послуги з розміщення сайту на якому-небудь майданчику за певну оплату. При цьому сума цієї плати може залежати від ряду факторів (дисковий простір, наявність або відсутність цілодобової технічної підтримки тощо), мінімальна ж такса — 2-3.уе.

А ось безкоштовний хостинг клієнтам надається на безоплатній основі. Тим не менш, як відомо, безкоштовний сир буває тільки в мишоловці, отже, хостинг-провайдер буде шукати свою вигоду, розміщуючи свою рекламу на сайті клієнта, щоб отримати прибуток. Подібна реклама буде виходити, як спливаючі вікна, банери, оголошення контекстної реклами та ін., і все ж, у деяких хостинг-провайдерів практикується пропозиція безкоштовного розміщення сайтів без реклами.

Проте зазвичай у безкоштовного хостингу є безліч обмежень, у порівнянні з платним. Зокрема, строго зафіксований обсяг дискового простору або швидкість доступу. Тим не менше, і тут трапляються винятки та застереження, тому, щоб визначитися: який з хостингів для вас краще, потрібно дізнатися повну інформацію про тарифні плани у менеджменту хостинг-провайдера.

А ость на сайті http://www.seoded.ru/ssilki/hosting/freehosting.html ви знайдете найкращі на сьогоднішній день безкоштовні хостинги, до того ж деякі з них мають функціонал конструктор сайтів.

І насамкінець кілька порад, як не попасти на вудочку шахраїв, адже зараз існують кілька тисяч хостинг-провайдерів, і багато з них, на жаль, або є недобросовісними постачальниками послуг, або відвертими шахраями. 

Щоб правильно підібрати хостинг, необхідно ознайомитися з відгуками, які зазвичай можна знайти в Гуглі. Можна також заручитися підтримкою зі службової адміністрації, якщо їм почати задавати необхідні питання, то це вкаже на їх обізнаність, і вони з задоволенням будуть допомагати в перспективі.

Також не завадить звернути свою увагу на Інтернет-ресурс «хостер». Він повинен володіти всіма необхідними юридичними реквізитами інформації, також там має бути присутній міський телефон і докладний текст договору. Звичайно, це не принесе ніяких істотних гарантій, але таким чином буде складатися враження, що установа більш-менш серйозна.