Дверний замок майбутнього буде впізнавати вас в обличчя

Нещодавно була винайдена чергова новинка у сфері дверних замків. Мова йде про модель Chinavision CVJB-G107, яку по праву називають замком майбутнього. У чому ж особливість цієї інноваційної розробки?

Цей “розумний” замок обладнаний двома камерами, які мають можливість бачити в темряві. На основі зображень будується тривимірна модель обличчя людини. Оскільки це точна тривимірна технологія, то ніяких помилок при розпізнаванні бути не може. Якщо попередня двомірна версія могла помилятися, ідентифікуючи особу, то зараз вже ніяких сумнівів не може бути.

Даний замок на світовому ринку позиціонується як відмінне рішення для організації потрібного доступу в невеликі організації. Втім, його можна встановити і в якості звичайного домашнього дверного замка. Однак, слід розуміти, що таке придбання обійдеться недешево, а саме 456 доларів США.

Для того, щоб переглядати необхідну інформацію на передній панелі даної моделі встановлений TFT дисплей, який має діагональ в 3, 5 дюйма. Крім того, там є клавіатура, за допомогою якої вводяться коди і команди, і роз’єм USB.



Крім того, у замку є порт Ethernet, що забезпечує зв’язок по протоколу TCP/IP з іншим обладнанням глобальної корпоративної системи безпеки. Мікропроцесор, який має вбудований характер, діє за долі секунди і швидко розпізнає обличчя.

Внутрішня пам’ять новинки здатна включити в себе до 500 осіб. Цього цілком вистачить для того, щоб забезпечити безпеку невеликих організацій і фірм. Замок Chinavision CVJB-G107 має ще один суттєвий плюс, а саме – він реєструє час, в який людина заходила чи виходила через двері. Це не дозволить ухилятися від роботи недбайливих співробітників, які раніше уникали покарання.

Технологія, яка використовується в даному замку, не дуже складна. Швидше за все, найближчим часом вона буде адаптована для автомобілів, що дозволить перейти на новий технологічний рівень систем доступу, і взагалі, існування людини в різних сферах її життєдіяльності.


Якісні сучасні двері мдф в Дніпропетровську по найкращій вартості пропонує компанія “Нова будова”. В наявності є моделі різних кольорів, і дизайнерсько-конструктивного виконання.