Левітуючий весільний торт від Crealev

Технології крокують по планеті. Серед інших – технології електромагнітної левітації, впевнено проникаючі сьогодні в повсякденне життя. Будь то оригінальний сувенір для фаната Iron Man або шикарна ручка від Дюпон – обидва варіанти, як і з десяток інших аксесуарів, сьогодні можна купити в "літаючому" виконанні. Ну а на додаток любителі оригінальних спецефектів вирішили поекспериментувати у кулінарній сфері, запропонувавши концепцію левітуючого торта.

Складається цей незвичайний смаколик з двох і більше ярусів, коли верхній в повному сенсі слова, ширяє на деякій відстані над іншими. Саме такий – перший у світі літаючий або ширяючий торт у весільному виконанні, представили деякий час тому на Тижні дизайну в нідерландському Ейндховені майстри компанії Crealev. Втім, фахівці бренду виготовили лише підставку для кулінарного виробу – оскільки спеціалізуються на випуску таких штучок в ширяючому по технології магнітної левітації (маглев) виконанні.


Реклама, індустрія моди та просування товарів – це та сфера, де виявилася затребувана технологія магнітної левітації насамперед. У цих рамках винахідники Crealev встигли випустити левітуючий ховерборд, світильник, клавіатуру і навіть капелюх, яка ширяє над головою власниці (в той час як на самій голові розміщена спеціальна магнітна база).

І ширяючий весільний торт став одним з останніх креативних пропозицій Crealev, здатний по-справжньому здивувати гостей і привести в захват тих, хто не був знайомий з технологією електромагнітної левітації досі. При цьому секрет літаючого весільного торта простий і складається з двох умов. Перше – використання системи з електромагнітної бази, на якій розміщуються нижні шари десерту, і окремої підставки, здатної літати над цією базою по технології маглев.

Друге – точно розрахована вага верхнього ярусу торта, який встановлюється на літаючій підставці. Якщо вона перевищить нормативно задану, то ефекту левітації не вийде: підставка не втримає його в повітрі.

Все інше – цілком реалістично. І не варто надто дивуватися, якщо при замовленні торта на чергове торжество вам запропонують один з його варіантів у ось такому неймовірно видовищному оригінальному виконанні!