Відомий автомобільний сайт планують продати за 3 мільярди доларів

Один з найбільш популярних і авторитетних інтернет-ресурсів для вибору автомобілів і дилерів Cars.com буде виставлений на продаж за три мільярди доларів. Про це на початку минулорічної осені повідомило видання The Wall Street Journal з посиланням на анонімні джерела. Якщо на таку суму знайдуться покупці, то на сьогоднішній день це буде найдорожча угода на ринку продажу/покупки веб-ресурсів.

Дійсно, зараз бізнес в інтернеті стрімко набирає обертів. Бажаєте і ви долучитись до цієї прибуткової справи? Тоді, насамперед вам потрібно створити якісний функціональний сайт. Ось вам тут адресок веб-студії АТОМ, роботою її креативних досвідчених спеціалістів ви будете задоволені!

Отож, продавцем ресупсу Cars.com виступить нинішній власник — компанія Classified Ventures. Її частки належать видавцям провідних американський газет, в тому числі Los Angeles Times, Miami Herald, Dallas Morning Star.

Серед потенційних покупців WSJ називає приватні інвесткомпанії і стратегічних інвесторів, не наводячи конкретних назв. Крім того, існує можливість викупу всього підприємства або його частини одним з учасників Classified Ventures. Зокрема, видавець популярної газети USA Today Gannett вже повідомив, що може збільшити або навіть повністю викупити свою частку. Зараз Gannett володіє 27 відсотками Clasified Ventures.

За неофіційними даними, річна виручка Cars.com досягає 400-500 мільйонів доларів, але новий власник може наростити цей показник ще на 200 мільйонів доларів. Надалі фінансові надходження розподіляється між власниками Classified Ventures. Як зазначили в WSJ, продаж автомобільного ресурсу, швидше за все, буде означати розпад Classified Ventures.

Загальна кількість клієнтів Cars.com перевищує одинадцять мільйонів чоловік, передає Bloomberg. Для порівняння, конкурент Cars.com — ресурс AutoTrader — залучає до 14 мільйонів клієнтів в місяць.

Cars.com був запущений в 1998 році. Він дозволяє порівнювати ціни на різні моделі автомобілів і обговорювати автодилерів. Classified Ventures була створена видавцями за рік для цього з метою співпраці в сфері інтернет-реклами і продажу.