Золотий ринок Дубая (Dubai Gold Souk)

Дубайський золотий ринок є, мабуть, найбільш відомим місцем у світі з продажу прикрас з цього дорогоцінного металу. Навіть тим, хто не відчуває особливої пристрасті до прикрас і не збираєтеся без розбору скуповувати чарівні скарби Сходу, буде на що подивитися на Dubai Gold Souk.

Це один з найстаріших ринків емірату. Його історія почалася ще в минулому столітті, коли в 1958 році з Дамаска прибув в Дубай араб на прізвисько “сирієць”. Він привіз з собою якісні перли для реалізації на території ринку. Завдяки тому, що його лавка колоритно виділялася на тлі крамниць індійських і перських продавців, торгівля у нього пішла дуже добре. Не встигнувши розпродати і половину свого товару, на отримані гроші “сирієць” купив золоті прикраси і почав продавати вже їх - так він став засновником найбільшої мережі роздрібної торгівлі золотом в Дубаї.



Протягом кількох десятиліть розвивалася торгівля золотом тут як окрема галузь. На сьогоднішній день, золотий ринок Дубая є мережею, що складається з безлічі точок торгівлі золотими виробами. Незважаючи на величезну кількість золота, дійсно цінних в художньому плані виробів тут не так вже й багато, тому, якщо ви бажаєте придбати хорошу авторську роботу, раджу звернутись до ювелірної майстерні centaurus.com.ua/, тут ви знайдете ексклюзині кільця, сережки, ланцюжки, браслети і інші вишукані золоті вироби.

Вхід на ринок прикрашає арка з написом “Dubai City of Gold”, що перекладається як “Дубайське Місто Золота”. Тепер його відвідують десятки тисяч людей з усіх кінців Землі і можна з упевненістю сказати, що ніде в світі не продається і не обробляється стільки золота, як на дубайському золотому ринку.



Вітрини ювелірних магазинів заставлені не тільки прикрасами із золота і коштовних каменів, але і золотими злитками, колекційними монетами, посудом із золота і різними сувенірами. Особливою популярністю на ринку користуються коштовності для наречених з різноманітними традиційними арабськими мотивами, кільця і сережки, браслети на руки й ноги, намиста, діадеми. Такими прикрасами арабські женихи платять калим своїм коханим. Зазвичай закуповують як мінімум пару кілограм.

“Скільки коштує золото в Дубаї?” - цим задається практично кожен, як тільки заходить розмова про дубайський золотий ринок. Однозначної відповіді на це питання немає, вся справа в тому, що ні на одному товарі немає цінника, тому для вчинення вигідної покупки до оцінки виробу потрібно підходити грамотно. Ціна кожного виробу встановлюється індивідуально шляхом торгу. Вона залежить від ваги виробу, курсу цін на золото у світі, способу виробництва і його дизайну.