Лазерна епіляція. Міфи і реальність

Вже більше 20 років лазерна епіляція допомагає жінкам позбавлятися від зайвого волосся. За цей проміжок часу дана процедура обросла всілякими міфами, які передаються з вуст в уста, нерідко формуючи неправильні уявлення про цю процедуру.

Міф 1. Лазерна епіляція негативно позначається на здоров’ї жінки. Промінь лазера проникає глибоко в шкіру і здатний пошкодити внутрішні органи.

Якщо хто-небудь ділиться з вами такою інформацією, радимо просто не сприймати ці слова всерйоз, адже це абсолютна нісенітниця. Під час епіляції лазерний промінь проникає в епідерміс всього на пару міліметрів. Він досягає лише волосяних фолікулів, а далі повністю розсіюється, тобто він ніколи не входить глибше самої шкіри. Та й на неї ніякого впливу не має, гине лише волосяна цибулина. Єдине, що може загрожувати після даної процедури — це невелике почервоніння, що зникає безслідно через кілька годин, яке, до речі, є певним показником того, що депіляція виконана правильно.


Міф 2. Лазерний промінь здатний викликати рак шкіри.

Звичайно ж, ні! Ніякого раку лазер не викликає. Онкологічні захворювання можуть спровокувати ультрафіолетові промені (прямий вплив сонця, коли ми засмагаємо в солярії або на пляжі), а лазерна епіляція — ні.


Міф 3. Після видалення волосків подібним методом на шкірі можуть з’явитися рубці.

Лазер руйнує лише волосся, не завдаючи абсолютно ніякої шкоди епідермісу.


Міф 4. Епіляція за допомогою лазера — дуже дороге задоволення, недоступне жінкам з середнім достатком.

А ось з цим твердженням можна трохи посперечатися. Звичайно ж, багато чого залежить від вашого бюджету. Якщо ваш щомісячний дохід невеликий, то похід до косметолога на лазерну епіляцію може сильно вдарити по кишені. До того ж потрібно відвідати фахівця не один раз, якщо ви хочете домогтися стійкого ефекту і відмінного результату. Краса вимагає жертв, і якщо деякі ділянки шкіри з врослим волосяним покривом доставляють незручності і не дають спокійно спати, краще вкласти гроші, зробити епіляцію і насолоджуватися усвідомленням своєї власної привабливості.

Щодо конкретної вартості, то вона може відрізнятись в різних містах і салонах. І якщо проаналізувати запит лазерна епіляція ціни у Львові, то можна побачити, що у центрі краси “Альтесс” зараз найвигідніші умови, плюс до того у певні дні існує знижка аж до 20%! Це при тому що тут використовуються найкращі технології і обладнання, чого вартий тільки унікальний американський апарат LightSheer, котрий по своїй ефективності не має аналогів на Україні


Міф 5. Лазерна епіляція — процедура дуже болюча.

Звичайно, епіляцію лазером приємною назвати складно, але багато занадто драматизують. Немає нічого страшного в тому, щоб трохи потерпіти, всього-то кілька сеансів, зате результат говорить сам за себе — жодного зайвого волосся, шкіра чиста і красива. У деяких випадках для дуже чутливих місць (наприклад, зона бікіні, пахви) використовується знеболюючий крем. До речі, електро - і біоепіляцію робити набагато болючіше.


Міф 6. Довічний ефект

На жаль, це не так. Волосся не будуть рости в такій кількості, до того ж будуть набагато тоншими і слабкішими, але вони будуть. Лазерна епіляція не вирішить проблему небажаної рослинності раз і назавжди. Лазерний промінь поглинає лише «зрілі» волосяні фолікули, а таких на тілі одночасно всього 5-20 відсотків.

Зруйновані фолікули не ростуть, але нові проростають. Тому за один сеанс видалити всі зайві волоски не вийде. Повний курс триває від восьми місяців до двох років (це період зміни волосся). Ніхто не дасть вам 100% гарантію, що через якийсь проміжок часу волосся не почнуть знову активно рости. Як правило, після чотирьох процедур (приблизно через чотири роки) 40% волосся знову проростає.

Міф 7. Не всім допомагає

А ось тут є частка правди. Промінь впливає лише на волосяний фолікул з темним пігментом, тобто лазер «не бачить» світле, сиве або пушкове волосся. Тому, якщо ви від природи блондинка, то лазерна епіляція вам просто не допоможе. При гормональних порушеннях в організмі, подібна процедура також не принесе користі.