AppTag: лазерний пейнтбол

В даний час ми бачили чимало прикладів пристроїв доповненої реальності, які використовуються, щоб дозволити людям стріляти у віртуальних істот в таких пристроях, як Nintendo 3DS і appBlaster. Тепер Джон Атертон, винахідник jaja stylus, розробляє концепцію, яка дозволить призначати в якості цілей своїх друзів і додавати до них різні віртуальні предмети.

Запрошуємо шанувальників пейнтболу до спортивно-відпочинкового комплексу «BNB», де ви зможете повністю поринути у повний азарту і емоцій світ цієї захоплюючої гри. На сайті bnbpaintball.com представлені фото площадок, галерея турнірів, тут же ви зможете замовити гру в режимі онлайн.

З його гаджетом AppTag Laser Blaster, використовуваним зі смартфоном, ви зможете грати в шутер від першої особи в реальному світі, на будь-якому пристрої IOS або Android, в комплекті з віртуальними бонусами і іншими функціями, зазвичай зарезервованими для консольних ігор.



AppTag використовує інфрачервоні промені і датчики для “ведення вогню” та реєстрації влучень, які передаються на підключений смартфон. Можна було б очікувати такого роду пристрій для підключення за допомогою Bluetooth або Wi-Fi, але бластер насправді видає високочастотні звуки, які може розпізнати мікрофон телефону. За словами Атертона, це було зроблено, щоб зберегти роз’єм для навушників вільним для підключення гарнітури і спілкування з іншими гравцями в грі. Звукові сигнали знаходяться на високій частоті, але мають низький обсяг, тобто ні люди, ні тварини не зможуть почути їх.

Пристрій оснащений планкою для прикріплення до будь-якого смартфону. Комплект поставки буде включати в себе пістолетну рукоятку, але вона може бути знята для прикріплення датчика AppTag і курка до практично будь-якого іграшкового пістолета. Пристрій також має кнопки перезавантаження і чотири додаткові кнопки для розробників додатків, щоб додати більше елементів геймплея.



Ігри функціонують як щось середнє між лазерним пейнтболом і консольними іграми в стилі шутерів від першої особи. Друзі можуть зібратися разом і стріляти один в одного, а інтелектуальний пристрій відстежує попадання і здоров’я кожного гравця. Крім того, гравці зможуть забрати бонуси, стріляючи в них, коли вони з’являються на екрані смартфона, як якщо б вони були в реальному світі. Бонуси можуть бути аптечками, патронами, додатковою зброєю, або навіть окремими цілями і завданнями.

Планується, що після запуску проекту, AppTag буде коштувати 25 доларів США і буде оснащений декількома додатками, доступними для завантаження.