Lenovo презентує перший смартфон з підтримкою віртуальної реальності Google Project Tango

Пошуковий гігант і один з найбільших світових виробників комп'ютерної техніки Lenovo анонсували реліз першого доступного в широкому продажі смартфона з системою комп'ютерного зору з експериментального проекту Google.

Смартфон, що розробляється в рамках проекту Google Project Tango, нашпигований датчиками, які розпізнають рухи і жести, а також предмети і навколишнє оточення.
Смартфон, у якого поки немає офіційної назви, отримає екран з діагоналлю 6,5 дюйма, а коштувати в США, як передбачається, він буде менше 500 дол.

На прес-конференції, що пройшла на міжнародній виставці споживчої електроніки CES, співробітники Lenovo пообіцяли, що апарат буде випущений вже нинішнім літом. 

Які ж можливості цього апарату з фунуцією Google Project Tango? Судячи з демонстрації, як тільки смартфон включають, на екрані з’являється інформація про місцезнаходження користувача і об’єктах в полі зору. Смартфон розпізнає офіси і кімнати, а також «розуміє», коли знаходиться поза приміщення. Датчики в апараті, подібно до Microsoft Kinect, зможуть стежити за рухами і жестами. Смартфон буде знати, коли господар рухається вгору, вниз, вправо, вліво, вперед і назад. Зміни напрямку руху відображаються на екрані в реальному часі.

Технології, розроблені в рамках проекту Tango, можуть, наприклад, допомогти дістатися до переговорної в офісі або знайти певний предмет у житловому будинку. Датчики апарату визначають форму предметів і розпізнають об’єкти, що знаходяться поблизу. При цьому екран може відображати віртуальну або доповнену реальність, накладаючи згенеровані зображення на навколишню дійсність. За рахунок цього пристрій може виконувати роль ігрового пристосування або навчального посібника.

Смартфон також зможе вимірювати відстані, наприклад, він зможе визначити довжину кімнати і розміри меблів в ній — це може допомагати при шопінгу і, наприклад, в роботі ріелтора.