У Китаї назвали автомобіль 2015 року

Традиційно наприкінці року у Китаї проводять національний конкурс «Автомобіль року». У минулому році його результати стали несподіванкою для багатьох світових автовиробників – почесного титулу удостоїлася модель Geely GC9. Раніше жодна модель даного бренду ніколи не отримувала цієї нагороди.

Автомобіль року в Китаї обирали серед 140 моделей, які з’явилися на ринку країни протягом останнього року. Журі складалося з двадцяти двох професійних суддів, і седан від Geely набрав цілих 104 бали, тоді як його найближчі суперники - Mercedes-Maybach S-класу і Jaguar XE – всього лише 61 і 55 балів відповідно.

Судді відзначили, що GC9 поєднує в собі сучасний дизайн, а також передові технології від Volvo, а тому може скласти гідну конкуренцію провідним гравцям світового авторинку. На їх думку, це має надихнути інших китайських автовиробників.

В інших номінаціях конкурсу були особливо відзначені Ferrari 488 GTB, Mercedes-Benz AMG GT S, Lexus NX 300 h і Volvo XC 90. Що стосується Geely GC9, то ця нова флагманська модель була вперше показана в минулому році. Відомо, що над екстер’єром автомобіля працював колишній головний дизайнер Volvo Пітер Хорбері.

На китайському ринку модель продається в трьох варіантах: з турбодвигуном 1,8 літра потужністю 163 к. с., з атмосферним мотором об’ємом 2,4 літра, який видає 162 к. с.,а також 3.5-літровою “шісткою” на 270 сил. Кожен з них агрегатується шестиступінчастим “автоматом”.

Взагалі в останній час на китайському авторинку спостерігається тенденція активного росту сегменту «зелених» автомобілів. Експерти вважають, що в цьому році продажі електрокарів і гібридів досягнуто рекордних 700 тисяч, що в два рази більше попереднього року. За минулий рік у Китаї було реалізовано 331,09 тисячі авто, з них 287,48 тисячі автомобілів повністю на електричному ходу, і 83,61 тисяч у гібридної модифікації.

Такі продажі «зелених» автомобілів у Китаї відбуваються завдяки підтримці уряду. Також активно розвивається мережа зарядних станцій і вже до кінця десятиліття буде запущено ще 12 000 000 станцій по всій території Китаю.


По посиланню http://autoasia.com.ua/ru/zapchasti-chery-jaggi/  ви знайдете якісні оригінальні запчастини для Chery Jaggi, і для інших популярних моделей китайських авто.