Дезінфікуючі засоби як ефективний спосіб боротьби з грипом

Свинячий (він же каліфорнійський) штам грипу накрив Україну відразу після новорічних свят . З кінця грудня в Україні офіційно підтверджено 25 летальних випадків, втім деякі громадські організації стверджують про смерть більш ніж 100 осіб.

Ймовірність заразитися простудним вірусом від хворого родича в одній квартирі, чи іншому громадському місці дуже велика. Але зменшити ризик  цілком можливо. Дуже доречними в цьому контексті стануть ефективні дезінфікуючі засоби про які можна більше дізнатися і придбати на сайті nanosvit.com.

А загалом у грипу є “чотири слабкості”, дізнавшись про які, можна розробити стратегію боротьби з ним.

- Він боїться чистоти. Вірус грипу дуже чутливий до чистого навколишнього середовища, тому часте миття рук з милом і дотримання гігієни рук допоможе позбутися від вірусу грипу. У той же час, цей вірус також дуже чутливий до засобів хімічної дезінфекції, наприклад, 5-хвилинна обробка 75% спиртом або 3-хвилинна обробка 3% розчином фенолу можуть вбити його; молочна кислота, оцтова кислота навіть оцет теж вбивають вірус грипу. Дезінфекція повинна бути адаптована до місцевих умов, можуть бути використані замочування в розчині хімічних препаратів, очищення, фумігація та інші методи дезінфекції.

- Вірус боїться сонячних променів. Ультрафіолетове випромінювання сонячних променів може вбивати вірус грипу. У цьому сенсі одним із заходів щодо попередження грипу є також принцип «більше сонця, більше просушування одягу під сонцем».

- Він не виносить високих темепратур, але стійкий до холоду. При температурі плюс 4 ℃ вірус може вижити протягом одного тижня, але при -76 ℃ навіть після 5 місяців він ще має хвороботворні здібності, а при 56 ° с вище нуля йому не протриматися за 3 хвилини, при 100 ° с вірус гине через 1 хвилину. Таким чином, посуд та інші предмети для пацієнтів можна дезінфікувати кип’ятінням.

- Сухе і свіже повітря небезпечні для вірусу грипу. Життєздатність вірусу грипу у відкритому середовищі дуже слабка, тому він швидко гине на свіжому повітрі, так само як і в сухому середовищі при температурі 25 ° с вище нуля. З цієї точки зору, дуже важливо звернення уваги на вентиляцію, відкриття вікна і провітрювання приміщень, і уникнути ходити в багатолюдні місця.

Часто практикують такий стародавній спосіб дезінфекції приміщення як обкурювання. Здавна люди обкурювали житло різними травами, щоб уберегтися від заразних хвороб – чуми та віспи. Цей спосіб досі актуальний, тим більше що у багатьох вивчених рослин були виявлені антибіотичні властивості (не плутати з синтетичними антибіотиками!), які здатні вбивати патогенні мікроорганізми. З вірусом грипу добре боротися за допомогою бергамота, лаванди, ялівця, гвоздики, календулу...

Досить розпорошити по кімнаті 2-3 краплі олій цих рослин використовуючи спеціальну аромалампу, щоб ефективно продезінфікувати приміщення.