Дивовижний 20-ти метровий сніговий коридор Японія

Здавалося б, чим-чим, а снігом наших людей не здивуєш. Втім, не такі вже зараз зими, що були років 20 тому, а от старше покоління ще, мабуть пам"ятає снігові замети на половину людського росту. Втім, грандіозне видовище, яке можна побачити на японському гірському маршруті Татеяма Куробе Альпайн дійсно вражає, зачаровує, а в людей, що знаходяться між велетенськими сніговими стінами навіть може викликати стресовий стан!

Ох вже ці японці! Вони примудряються жити на крихітних островах без будь-яких корисних копалин, і при цьому бути третьою економікою світу. Народ досить спритний і живучий. А ще надзвичайно побожний. Відвідування гори Татеяма — святий обов’язок усіх японців. Але от біда — ще зовсім недавно взимку-навесні дістатися до гори було дещо проблематично через величезну кількості снігу.

Японці проблему вирішили кардинально: взяли і стали кожної весни прорубати до священної гори петляючий коридор зі стінами висотою в 20 метрів (!) Але справа не тільки в цьому, а, зверніть увагу на фото, в абсолютно чистому асфальті!



Звичайно, лопатами тут не орудують, а використовують потужню спеціальну техніку і технології, щоб уникнути осипання стін. Всі ці заходи призвели до збільшення потоку туристів.

Всі мандрівники, які бажають отримати захоплюючі дух враження, неодмінно повинні вирушити за маршрутом траси Татеяма Куробе. Самі японці вважають цю дорогу найкрасивішою у всьому світі. Ну не знаю, як на рахунок краси, але найбільш вражаюча - це точно! Де ж ви ще зможете побувати на дні такого гігантського снігового каньйону?



Дорога з’єднує два значущих японських міста: Омаха і Тояма. Трасу будували тут спеціально, прокладаючи маршрут таким чином, щоб мінімально нашкодити матінці-природі, а тому в багатьох місцях Татеяма Куробе проходить в тунелях. Сьогодні ця траса є виключно екскурсійною.

Влітку ж протягом всієї траси можна милуватися чудовим різнобарвним килимом з ендемічних альпійських квітів. Бажаючі зможуть залишитися в околицях траси на кілька днів. Просто поряд розташовано багато комфортабельних готелів.


https://www.gismeteo.ua/