Найбільш очікувані ігри 2016 року

Новий рік обіцяє порадувати геймерів, він має бути багатим на цікаві релізи — список потенційних хітів ігрової сфери буде дуже довгим, ми відзначимо кілька найбільш багатообіцяючих проектів.

У звязку з цим варто зауважити, що ще не анонсовані нові частини щорічних серій таких ігрових монстрів як Call of Duty, Assassin’s Creed та Destiny, які напевно теж будуть варті уваги. Отож, вашій увазі ТОП - 5 найбільш очікуваних проектів:


Mafia 3

З серією Mafia у багатьох пов’язано багато ностальгічних спогадів. При згадці першої частини в голові спливають образи гангстерів, повільні авто 30-х років, замовні вбивства і та гоночна місія, яку було складно пройти з першого разу. Mafia 2 запам’яталася приблизно тим же, тільки сюжетна складова виявилася в рази слабкішою, а персонажі були не такими виразними.

З третьою «Мафією» все ще складніше: події гри відбуваються у Новому Орлеані в 60-70-х роках, неповороткі «Форди» і «Бьюїк» змінилися маслкарами, а головний герой з італійськими злочинними кланами пов’язаний лише віддалено. Але за запевненнями розробників, гравці, знайомі з серією, не відчують дискомфорту.


Uncharted 4: A Thief’s End

Після безперечного успіху Uncharted 3: Drake’s Deception в Naughty Dog з якимось показним спокоєм розповідають про свою нову гру. В принципі, всі і так знають, що буде в четвертій частині, тому звичне для великих студій PR-кокетство тут дійсно недоречне.


Deus Ex: Mankind Divided

Ніхто не стане сперечатися з тим тезою, що Deus Ex: Mankind Divided зараз знаходиться в першому ешелоні відеоігор, що розсовують межі жанру кіберпанку. Тільки тут дуже докладно описується життя людей в умовах, коли механічні протези і імпланти є буденністю.

Автори досить переконливо малюють майбутнє, де населення планети розділилося на два табори: на тих, хто з різних причин «удосконалив» своє тіло, і на звичайних людей. В таких умовах головний герой розгадує нитки всесвітньої змови, знаходить союзників і активно подорожує по світу. З точки зору ігрового процесу мало що змінилося.

Overwatch

Те, що гра чудова, відомо вже зараз. Щасливі люди, які одержали доступ у закритої бета-версії кажуть, що за фактом Overwatch — це чудовий командний шутер. Там є багато цікавих карт і унікальних героїв. У кожного персонажа своя спеціалізація та навички: хтось лікує союзників, хтось неймовірно ефективний у ближньому бою, а хтось вміє ставити турель, самостійно атакуючу ворогів.


DOOM

З приводу нового DOOM писати великий текст немає сенсу. Це та сама гра, в яку ми всі грали на уроках інформатики багато років тому, але тільки в тисячу разів красивіша і масштабніша завдяки сучасним технологіям. Головний герой б’ється з полчищами демонів, швидко переміщається по рівнях і при необхідності розпилює ворогів удвоє більшою бензопилою.