The Aid – інтерактивна тростина-навігатор для літніх людей

Японія – країна-рекордсмен за кількістю проживаючих там літніх людей. При цьому вони ведуть дуже активний спосіб життя, а виробники електроніки орієнтуються не тільки на підлітків і бізнесменів, але і на людей похилого віку. Одним з гаджетів для них і є інтерактивна тростина-навігатор The Aid від компанії Fujitsu.

Компанія Fujitsu регулярно проводить конкурси проектів цифрових пристроїв, метою яких є генерація свіжих ідей для гаджетів і девайсів майбутнього. У 2011 році перше місце в цьому змаганні дизайнерів зайняла литовка Егле Угинтайте (Egle Ugintaite), представила концепт інтерактивної тростини The Aid. Минуло півтора року, і нарешті цей концепт перетворився в реальний пристрій – тростина-навігатор для людей похилого віку.

The Aid – це палиця, яка вміє набагато більше, ніж просто служити опорою для літніх і хворих людей. Це багатофункціональний пристрій, що володіє інтерфейсами бездротового зв’язку 3G і WIFI, а також GPS-модулем. В першу чергу, вони потрібні для орієнтації в просторі.

Тростина ця допоможе старенькому тримати шлях в потрібному напрямку. Приміром, якщо він зверне не в ту сторону, пристрій почне вібрувати, привертаючи до себе увагу, а на його набалдашнику з’явиться світлодіодна стрілка потрібної сторони руху.



Крім цього, тростина The Aid буде відслідковувати артеріальний тиск людини, яка нею користується, частоту серцебиття і температуру. А, в разі якихось проблем, тут же відправить повідомлення родичам, вказавши причину свого занепокоєння і місце розташування старого.

Також інтерактивна тростина The Aid має кнопку SOS, яку можна натиснути при різкому погіршенні самопочуття. І на місце події тут же виїде бригада швидкої допомоги.

Тростина The Aid значно розширить сферу діяльності літніх людей, вивівши їх за межі будинку і ставши гарантією їх безпеки і здоров’я!

Широкий вибір зручних тростин для ходьби ви знайдете тут www.medtechnika.com.ua/walking-sticks по найкращій в Україні вартості. В наявності різноманітні моделі для літніх людей, з обмеженими можливостями, у звичайному виконанні, складні, підвищеної стійкості.