Найдорожчий у світі кальян

Кальяни, які раніше були поширені лише на Сході, стають все більш популярними, і завоювали практично всі частини світу.

У будь-якому сувенірному магазині можна знайти кальяни різних розмірів і вартості. Багато ресторанів зараз обладнані спеціальними курильними кімнатами. Адже кальян — це ціла церемонія. Це сигарету можна викурити на бігу, а не терпить поспіху, тим більше, якщо йдеться по дійсно якісну курильну суміш до нього, до речі, ось тут Табак для кальяна можна її придбати по найкращій в Україні вартості.

А ось найдорожчим кальяном зараз є дійсно розкішний і ексклюзивний прилад, виготовлений ювелірною компанією Aurentum Switzerland. Його вартість становить ні багато ні мало, а 1 000 000 доларів США! Для його виготовлення використовувалася 24-каратне золото. Прикрашають цей виріб 8 діамантів і 4 рубіна. Для виготовлення курильної трубки, вірніше верхньої її частині, використовували срібло і родій. Посудина прикрашена вишуканими платиновими фігурками жуків-скарабеїв.



Всього ж на виготовлення цього дорогоцінного кальяну пішло 12 кілограмів золота. Компанія-виробник позиціонує цей кальян, як найдорожчий у світі. І дійсно, більш дорогих курильних приладів просто немає.

Крім усього іншого, покупець може замовити доопрацювання кальяну (його дизайну) під себе. Але це вже платна послуга, яка починається з 70 тисяч доларів США. Правда, якщо ви вже змогли купити такий дорогий кальян, то додаткових 70 тисяч доларів без проблем знайдеться.