Сонячні дерева «виростуть» в центрі Бургасі

На площі „Трійка“ в Бургасі міський муніципалітет почав реалізацію інноваційного проекту що називається „Виносні інформаційні офіси, які живляться сонячною енергією“, або для стислості – "солярні дерева".

Основний компонент конструкції - сонячні панелі. Варто зазначити, що на сьогоднішній день у багатьох країнах інтенсивно відбувається перехід до альтернативної енергетики, зокрема - сонячної. Україна теж не “пасе задніх”. А ось тут http://solarled.com.ua/ ви зможете ознайомитись з вигідними пропозиціями від компанії SolarLed щодо придбання ефективних сонячних панелей і колекторів.

Проект є пілотним як для Бургаса, так і для всієї Болгарії, в силу складної флюїдної форми установки. Вона нагадує деревну рослинність, але, ніби перенесену з іншої планети. Крім унікального дизайну, установка поєднує в собі можливість для розташування на ній інформаційних матеріалів і брошур, у сукупності з варіантами для зарядки мобільних пристроїв і електричних інвалідних колясок.

Солярні дерева надають місця для відпочинку, робочу площу та ефективне освітлення в темний час доби. Протягом дня вони перетворюють сонячну енергію в фотоелектричні батареї і використовують її для заряджання підключених пристроїв. Невитрачена частина не пропадає, а зберігається в акумуляторному блоці. Солярні дерева забезпечують можливість одночасної зарядки 2-х інвалідних колясок і до 12 мобільних пристроїв (телефонів, ноутбуків та ін) через USB.

Муніципалітет Бургаса планує встановить ще одну подібну конструкцію в безпосередній близькості від Бургаської вільного університету.

Солярні дерева споруджуються в Бургасі за проектом „ФІЄСТА - Інтелектуальні рішення для економії енергії в домогосподарстві“, що фінансується з програми „Інтелектуальна енергія - Європа“.

До речі, подібні “дерева” вже кілька років функціонує в Ізраїлі.