Вільям Пікард: людина, яка виробляла 90% ЛСД у світі

Якщо ви не бачили фільм "Breaking Bad" - можливо, багато втратили. Головний герой - затюканий життям чоловяга п'ятдесяти років, який виглядає на всі 60. Талановитий хімік, колись він ледь не отримав Нобелівську премію, але зараз викладає хімію в провінційній школі.

Син з ДЦП, пізня незапланована вагітність у дружини - жити ой як нелегко! Він підробляє касиром на автостанції, іноді доводиться і мити машини. В довершення всього у нього знаходять рак легенів і - і жити, получається, залишилося всього нічого. Хімік любить свою сім’ю і своїх рідних, хоче забезпечити їх життя, коли його не стане. Єдиний спосіб, яким він може це зробити - варити наркотики на продаж. І понеслось!...

Але я не про кіно. Не знаю, придумали самі творці серіалу весь сюжет чи ні, але у нашого професора був реальний прототип у житті - Вільям Леонард Пікард (William Leonard Pickard)  — людина, засуджена за найгучнішою в історії справі про виробництві діетіламіда лізергінової кислоти (ЛСД).

Треба зазначити, що тим, хто приймає цю речовину, та й, зрештою і інші важкі наркотики, дуже важко позбавитись згубної звички. На допомогу приходить сучасна медицина, і досить ефективною в цьому плані є процедура снятие ломки, здійснювана досвідченими спеціалістами.



До початку дослідів з ЛСД Пікард встиг побути заступником директора програми по дослідженню наркотиків Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі і науковим керівником відділу бактеріології та імунології Каліфорнійського університету в Берклі.

Де Пікард вперше синтезував наркотик, зараз залишається загадкою, а перший його арешт за виготовлення ЛСД відбувся 28 грудня 1988-го року в Маунтін-В’ю, штат Каліфорнія. Лабораторія знаходилася всередині трейлера, який був захований на складі архітектурного магазину. Трейлер був оснащений найсучаснішим на той час хімічним обладнанням, але Пікарда видав запах хімічних реакцій: сусід заявив у ФБР, після чого Вільяма відправили за грати на п’ять років, причому перебуваючи у в’язниці, хімік перейнявся ідеями буддизму і став прихильником цієї релігії.

Після виходу з в’язниці Пікард продовжив діяльність з виготовлення наркотику: підраховано, що приблизно 90% всього ЛСД, виробленого в 1990-ті роки, — справа рук Пікарда! 

У 2000-му році Пікарда і його подільника, Клайда Епперсона, затримали, коли вони в черговий раз перевозили свою лабораторію з місця на місце. Зараз партнери по  «бізнесу» відбувають по 2 пожиттєвих тюремних терміни.