Smart + JBL = мобільна дискотека на 5 720 ват

Забудьте про walkman, iPod і інші популярні портативні аудіо гаджети. Автомобільний світ подарував меломанам новий "мініатюрний" музичний плеєр на чотирьох колесах. По факту це Smart, але енергетики йому додала компанія JBL.

В тихому болоті чорти водяться... це прислів’я як не можна до речі підходить для нашого диско -”Смарта”. Він примудрився проковтнути 100 метрів кабелю і 10 квадратних метрів ізоляційного матеріалу. Якщо судити за кількістю музичного обладнання, набитого в цей міській мікрокар, енергетики JBL явно не пошкодували сил і коштів. Компактний міський автомобіль отримав аудіосистему, оснащену п’ятьма підсилювачами, 16 динаміками і двома 30-сантиметровими сабвуферами. На виході сумарно вийшло ні багато ні мало 5 720 Вт і 150 дБ! Аналогічний рівень шуму створюють двигуни ракети або злітаючі реактивні літаки. Для людини це загрожує серйозними травмами органів слуху і навіть контузією.

Єдиний у своєму роді концепт був названий Smart Forgigs. Модель оснащена цифровим процесором MOSCONI, який може передавати музику через Bluetooth пристрої на iOS, Android and Windows.

Smart повідомив, що Forgigs був створений в єдиному екземплярі і для того, щоб перевірити, яке звучання може запропонувати модель, а також чи зможе вона бути використана в якості “концертного залу на колесах” або мобільного підсилювача для вуличних музикантів.

Автовиробник зазначив, що було використано найкраще і потужне оснащення, щоб створити надійну аудіосистему. До речі, в інтернет-магазині http://audio.parts можна придбати якісні RCA роз”єми, мереживні вилки, акустичні термінали для колонок і підсилювачів, та інші аудіо аксесуари.



Як же ForTwo був перетворений в таку студію? Візуальною моделлю для інтеграції динаміків послужили вентиляційні отвори. По три середньочастотних динаміка були інтегровані в двері, а чотири динаміка високих частот знайшли місце в приладовій панелі. Два підсилювача JBL GTO 751 EZ знаходяться в багажному відділенні. Сабвуфери теж вирушили в багажне відділення, так що тепер пора попрощатися з короткими походами в супермаркет і привітатися з вібруючими вікнами і кузовними панелями.

Користувачі соцмереж досить активно відреагували на появу такого дивовижного аудіоавтомобіля. Один жартівник пише, що двигун Smart Forgigs, як такий, власне й не потрібен — штовхати авто вперед буде звукова хвиля. Ну і попутно, радувати навколишнє публіку якісним «музоном». 

Живцем цей мініатюрний концертний зал на колесах можна було побачити минулого літа, коли коли акустичний Smart відправився в турне по Європі.