Coco de mer - найбільша у світі насінина

Сейшельський архіпелаг – 115 шматочків суші, з яких 40 населені людьми, половина з них – це охоронювані заповідники. Саме ці місця і є батьківщиною унікальної рослини Lodoicea maldivica або сейшельської пальми. Дерево досягає 30 метрів у висоту і живе близько 800 років. Унікальна пальма своїми насінням, яке по праву вважаються найбільшим на планеті.

Являє собою «горішок» гігантську насінину в твердій оболонці, що складається з двох зрощених половинок, в обхваті сягає майже одного метра, а деякі плоди важать близько 25 кілограмів. Якщо Ви раптом опинитеся під деревом, будьте обережні - падаючий плід може якщо не вбити, то покалічити точно!

Визріває сейшельський горіх близько 7 років. Щоб насіння проросло в благодатному грунті, потрібно почекати до двох років, а «статевозрілим» паросток стає на 25-му році життя.

До речі, люди довго не могли зрозуміти, плодами якої рослини є ці гігантські горіхи. Їх знаходили викинутими океанськими хвилями на узбережжі Індії, Мальдівах, Суматрі і Яві. Від цього ходили чутки, ніби ці горіхи є плодами дивовижних морських дерев, тому їх і прозвали Coco de mer або морський кокос.

У минулі століття сейшельський горіх вважався великою рідкістю і справжнім скарбом. На Мальдівах володіти «кокосом любові», як його називали остров’яни, мали право тільки вожді племен. В Європі придбати це диво природи могли дуже багаті люди, оскільки оцінювали кокос не певної грошовою сумою, а кількістю золотих монет, які вміщалися в його шкаралупі.



Сейшельська пальма стала невід’ємним символом островів, які щороку відвідують близько 100 тис. туристів. Плантація Lodoicea maldivica на острові Праслен займає близько 20 гектарів, а морський кокос – один з найбільш оригінальних і незвичайних сувенірів. Зараз ціна на екзотичне насіння коливається від 300 до 400 доларів. З його шкаралупи місцеві умільці створюють оригінальні скриньки, черпаки, ковші.

На сайті компанії Seed Ukraine http://seed-ua.com/ ви можете замовити насіння кращих сортів сільськогосподарських культур, ефективні засоби захисту рослин і добрива.