Про вибір кондиціонера для дому

В даний час кондиціонер є таким же звичним і необхідним гаджетом для дому, як пральна машинка, комп'ютер і холодильник. Адже саме цей прилад ефективно вирішує безліч проблем зі спекою і прохолодою, однак необхідно заздалегідь вибрати правильну модель у співвідношенні ціна/якість/коефіцієнт корисної дії.

Типи кондиціонерів

Якщо ви вибираєте кондиціонер, основних критеріїв вибору буде три – вартість, приміщення і площа. Однак є ще і форма/тип кріплення приладу, а ось це питання варто розглянути детальніше. Отже, бувають кондиціонери наступних типів.

- Віконний кондиціонер. Найпоширеніший тип техніки, даний кондиціонер вбудовується або в стіну, або у віконний отвір. Максимальна охолоджувана/опалювальна площа — 30 кв. м. Подібні пристрої надійні, мають невелику вартість, але їх зовнішній вигляд може не підійти деяким приміщенням, так як вони будуть псувати зовнішній вигляд будівлі.

- Спліт-система. Даний варіант чудово підходить для будь-якого житлового будинку, де через свою широту функцій і безшумності роботи буде чудово охолоджувати/опалювати приміщення. До того ж вони мають більш відповідний зовнішній вигляд, ніж віконний варіант. Однак є й недоліки – подібна техніка і коштує дорожче віконних і встановлювати її набагато складніше.

- Мобільний кондиціонер. Купити кондиціонери – це не завжди повісити собі на стіну велику негарну коробку. Мобільний кондиціонер встановлюється на підлогу, з нього виводиться трубка за межі приміщення, а також періодично зливає конденсат зі спеціальної ємності. Охолодити великий будинок подібна техніка не зможе, проте можна брати її в окрему кімнату або на дачу, щоб відпочивати з комфортом.

- Файнколи і чіллери. Найбільш функціональний і красивий варіант техніки, який може підключатися до системи опалення і працювати разом з нею. Для цього, у чіллерах не використовують фреон, там застосовується звичайна вода. Виглядають вони як внутрішній блок спліт-системи, а зовні стоїть водоохолоджуюча машина. Найчастіше подібні системи використовуються у великих будинках, щоб ефективно охолоджувати усі приміщення. Однак через дорожнечу, подібні системи не дуже у нас прижилися.

Підбір потужності?

Потужність кондиціонера повинна відповідати розмірам приміщення, яке він вентилює. Деякі вважають, що купивши кондиціонер меншої потужності, вони зможуть заощадити на електроенергії, проте це не так. Фактично, в подібній ситуації техніка буде працювати набагато більш інтенсивно, щоб забезпечити кімнату холодом, що призведе до перевитрат енергії і швидкого зносу самого пристрою.


Київський Сертифікований Сервісний Центр надає послуги установки, обслуговування, чистки, ремонт кондиционерів різних систем. Якість гарантована, безкоштовний виїзд майстра, ціни помірні.